Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Carei a pus capăt scandalului declanşat de liberali în jurul listelor cu semnături de susţinere ale contracandidaţilor. Reprezentanţii BEC au opinat că demersul liberalilor este tardiv, atâta vreme cât nu au contestat listele de semnături de susţinere pe care le consideră false în termenul legal de 48 de ore de la afişarea fiecărei candidaturi. Astfel, liberalii au fost pur şi simplu trimişi la plimbare de către BEC Carei.

bec carei

Pentru a alimenta în continuarea scandalul din jurul listelor cu semnături de susţinere, despre care susţin că ar conţine numeroase falsuri, liberalii au cerut reprezentanţilor BEC Carei să li se comunice câte poziţii de pe aceste liste au fost eliminate ca necorespunzătoare în cazul celorlalte partide şi ale candidatului independent Marius Rusu.
„Cererea dumneavoastră a fost respinsă cu majoritate de voturi, deoarece aspectele sesizate exced cadrului legislativ, sunt tardive şi inadmisibile câtă vreme nu au fost contestate la Judecătoria Carei în termen de 48 de ore de la afişarea fiecărei candidaturi”, se arată în răspunsul semnat de preşedintele BEC Carei, judecătorul Monica- Corina Sălăgean.
Preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută, a ieşit în mod public cu noi acuzaţii de fals în privinţa semnăturilor de susţinere depuse de fostul său coleg Marius Rusu, care a decis să candideze independent pentru un nou mandat de consilier. Anterior, Ilie Ciută a proferat aceleaşi acuzaţii la adresa listelor cu semnături de susţinere depuse de PSD. Până în prezent, singurii care au scăpat de acuzaţiile lui Ciută sunt cei de la UDMR şi ALDE Carei.