Nici măcar ultima şedinţă ordinară din acest mandat nu a putut să se desfăşoare fără atacuri din partea liberalului Ilie Ciută, candidat din partea PNL la Primăria Carei, la adresa primarului în funcţie, Eugen Kovacs. Sătul de aceste atacuri de dragul campaniei electorale, primarul Eugen Kovacs l-a acuzat pe Ciută că, prin cererile sale „inutile şi aiurea”, a ajuns să blocheze activitatea administraţiei locale.

sedinta

Totul a pornit de la proiectul de hotărâre privins suplimentarea sumelor alocate Învăţământului cu 402.000 lei, bani necesari pentru plata facturilor la utilităţi. Liberalul Ilie Ciută a tot insistat să i se spună ce se plăteşte din aceşti bani. Primarul Eugen Kovacs i-a spus că se plătesc şi alte cheltuieli de bunuri şi servicii, nu numai utilităţi. „Dacă doriţi să aflaţi, vă stăm la dispoziţie”, a răspuns primarul Kovacs.
Consilierul Ciută a declarat că a mai solicitat astfel de date Primăriei Carei şi nu i s-a oferit răspuns. Primarul Kovacs a reacţionat arătând că, deşi două echipe ale Curţii de Conturi sunt în control la Primărie, consilierul Ciută mai cere copii după facturi şi ordine de plată de pe ultimii patru ani.
„Ne blocaţi cu cereri inutile şi aiurea”, a răbufnit primarul Kovacs. Acesta l-a îndemnat pe consilierul Ciută să vină la Primăria Carei şi să verifice toate actele pe care le vrea, dar să nu mai ceară să i se facă copii după metri cubi de acte oficiale.
Ciută a spus că a cerut copii după facturile şi ordinele de plată de pe ultimele patru luni, însă primarul Kovacs i-a amintit că anterior a cerut şi copii după facturile şi ordinele de plată din ultimii patru ani.