După ce Consiliul Local Carei a amânat de două ori luarea unei decizii în privinţa cererii sale de a i se închiria 32 de metri pătraţi din domeniul public pentru a amenaja o terasă, administratorul societăţii Comalex Novita Group SRL, Răzvan Comiati, a depus la Primăria Carei liste cu semnături ale cetăţenilor care îi sprijină iniţiativa. În decurs de circa o săptămână, administratorul Comiati a strâns peste 300 de semnături ale careienilor care sunt de acord cu amenajarea terasei.

semnatura2

Din cauza opoziţiei înverşunate a unor vecini, Consiliul Local a amânat deja de două ori luarea unei decizii în privinţa aprobării terasei. Administratorul Comiati speră ca în şedinţa de mâine consilierii să ia în calcul cele peste 300 de semnături de susţinere. Prin comparaţie, pentru a candida independent pentru un post de consilier local, Comiati ar fi avut nevoie de 500 de semnături de susţinere.
Se pare că problema terasei va fi tranşată în şedinţa de mâine. Consiliul Local trebuie să aleagă între două posibilităţi. Cea de a ajuta un întreprinzător local, patron de bar, a cărei afacere este periclitată de Legea antifumat. Un patron care are angajaţi şi care contribuie la bugetul loca. Cea de-a doua posibilitate se referă la a lua în calcul cererile unor vecini nemulţumiţi, care susţin că terasa le va aduce doar fum şi gălăgie.