Biroul Electoral de Circumscripţie Carei a refuzat să admită integral listele de candidaţi depuse de UDMR, PSD şi PNL, constatând greşeli minore în dosarele depuse. Membrii BEC Carei au solicitat partidelor să depună din nou actele, în loc să permită corectarea omisiunilor. Dosarele refăcute pot fi depuse până marţi, 26 aprilie, ora 24.00.

primarie

UDMR Carei a retras întreaga listă de candidaţi la Consiliul Local, după ce BEC a refuzat să o accepte integral, pe motiv că unul dintre candidaţi nu a completat rubrica privind necolaborarea cu fosta Securitate. Primarul Eugen Kovacs, în calitate de preşedinte al UDMR Carei, consideră că este vorba de o exagerare din partea membrilor Biroului Electoral de Circumscripţie. “Membrii BEC au făcut un exces de zel, după părerea mea. Un singur candidat al UDMR a uitat să completeze rubrica privind necolaborarea cu fosta Securitate. Membrii BEC, şi nu cei de la PNL, cum m-aş fi aşteptat, au exagerat prin faptul că nu au permis o simplă corectură realizată în faţa lor. Nu am avut altă soluţie decât să retragem lista şi dosarele, urmând să le completăm cu data de azi. Astfel, trebuie să strângem din nou 24 de oameni şi trebuie să mă duc la Satu Mare pentru ca actele să fie semnate şi de preşedintele Organizaţiei Judeţene a UDMR, senatorul Pataki Csaba. Vom depune din nou lista şi dosarele candidaţilor la Consiliul Local în cursul zilei de azi”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
În cazul PSD Carei, BEC a constatat greşeli la dosarele depuse de patru candidaţi. “Este vorba de lucruri minore, precum lipsa unei cifre din CNP, necompletarea rubricii privind faptul că nu au colaborat cu fosta Securitate, respectiv necompletarea rubricii privind profesia. Refacem dosarele şi le depunem din nou”, ne-a declarat preşedintele PSD Carei, Ionuţ Oneţ.
Probleme de acelaşi gen au fost constatate şi la dosarele depuse de PNL. Potrivit deciziei afişate la avizierul BEC Carei, din cele 24 de dosare de candidatură depuse au fost acceptate doar opt. În mod cert şi liberalii vor reface şi vor depune din nou documentele celor 24 de candidaţi la Consiliul Local Carei.
În schimb, Biroul Electoral de Circumscripţie a admis candidaturile lui Eugen Kovacs (UDMR), Ionuţ Oneţ (PSD) şi Ilie Ciută (PNL) la funcţia de primar al municipiului Carei. Şi aceste decizii au fost afişate la avizierul special amenajat în incinta Primăriei Carei.