Campionatului Național de Karate Shotokan ESKU (European Shotokan Karate Union), organizat de Federația Română de Karate, afiliată la WORLD KARATE FEDERATION, a fost găzduită, sâmbătă și duminică(23-24 aprilie), de sala sporturilor din complexul Cheile Grădiștei Moeciu, la o altitudine de 1.300 de metri, unde peste 330 de sportivi de la 25 de cluburi au luptat pentru medaliile de campioni naționali.

Karate Do BFKS

Sportivii Bartincki Attila, Hagen Dávid, Maurer Alex, conduși de Bartincki Lajos, au reprezentat cu onoare Clubul Sportiv Karate Do B.F.K.S. din Carei și au cucerit 6 medalii, trei medalii de aur, o medalie de argint și două medalii de bronz.
La Kata (luptă imaginară cu adversari imaginari):
două medalii de aur pentru: Bartincki Attila, categoria U21, și categoria de seniori.
La Kumite (luptă cu adversar):
medalie de aur pentru: Bartincki Attila, U21 -60kg,
medalie de argint pentru : Maurer Alex, juniori +75 kg,
medalie de bronz pentru: Bartincki Attila, seniori -61kg și Hagen Dávid, cadeți -57kg.
Președintele și instructorul clubului careian, dr. Fazekas György, dorește să-i îndemne pe toți cei care doresc să practice acest sport, să devină mult mai cumpătați, să învețe cum să-și mărească capacitatea de concentrare, să fie mai sănătoși, să vină la clubul sportiv Karate Do B.F.K.S. din Carei, marți și joi, de la ora 17.00, în sala de sport din Centrul Social al Municipiului Carei, unde antrenamentele sunt gratuite. ”Mai bine zilnic, două ore de sport, decât două ore în fața calculatorului”, este de părere preşedintele clubului, dr. Fazekas György.