UDMR şi-a lansat cei mai importanţi candidaţi la primăriile şi consiliile judeţene din Ardeal cu ocazia şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Uniunii (CRU), care s-a desfăşurat azi, 23 aprilie 2016, la Filarmonica Dinu Lipatti din municipiul Satu Mare. Preşedintele Kelemen Hunor a arătat că startul campaniei electorale a UDMR a fost dat la Satu Mare din două motive. Primul este simbolic, Satu Mare fiind oraşul poetului şi politicianului Kolcsey Ferenc, iar al doilea de ordin practic, UDMR dorind să recâştige Primăria Satu Mare.

udmr1

Senatorul Pataki Csaba, preşedintele Organizaţiei Judeţene UDMR Satu Mare, a arătat că principalul scop al Uniunii îl constituie recâştigarea Primăriei Satu Mare şi a conducerii Consiliului Judeţean. Potrivit senatorului Pataki, USL a câştigat promiţând deja promisiuni în 2012, însă după ce a preluat conducerea, Satu Mare a ajuns într-o situaţie catastrofală. În schimb, municipiul Carei a devenit o adevărată bijuterie, a adăugat liderul UDMR Satu Mare.

udmr2

Preşedintele Kelemen Hunor a arătat că actuala campanie a UDMR la locale se va desfăşura sub sloganul “Singuranţă pentru comunitate”. De asemenea, Keleme Hunor s-a declarat ferm convins că UDMR va recâştiga Primăria Satu Mare cu “un candidat capabil, energic, în persoana domnului Kereskenyi Gabor, care și-a demonstrat calitățile atât când a fost viceprimar, dar și în actuala funcție de deputat“. Liderul UDMR le-a cerut candidaţilor să îşi axeze programele electorale pe măsuri de sprijinire a tinerilor, diminuarea cheltuielilor publice, ajutorarea familiilor, creşterea calităţii educaţiei, păstrarea moştenirii culturale.

udmr4

Deputatul Kereskenyi Gabor l-a atacat pe actualul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, catalogându-l drept “Dr. Haos”. “În multe situații, doctorul nici nu bagă în seamă simptomele pe care le are, el crede că nu se poate îmbolnăvi, spune, în cunoscutul serial, Dr. House. E valabil și pentru actualul primar PSD din Satu Mare, pentru „doctorul Haos”, deoarece așa îl numesc prietenii lui români. În Satu Mare, în prezent e haos. Toți ne întrec, nu doar Oradea și Baia Mare, dacă mai continuăm aşa, atunci chiar și Careiul ne întrece. Noi venim și spunen că ne-a ajuns. Nu doar noi maghiarii, noi sătmărenii spunem asta. Acestea este motivul pentru care am decis să mă înscriu în cursa electorală pentru scaunul de primar“, a spus deputatul Kereskenyi. “Ne-am luptat cu Someșul care cel puțin o dată la o sută de ani ne-a inundat orașul. O să ne luptăm și cu Dorel Coica, care în patru ani a făcut mai mult rău decât Someșul în oricare din inundațiile sale. Și vom învinge”, a adăugat candidatul UDMR la Primăria Satu Mare, Kereskenyi Gabor.
Au luat cuvântul, rând pe rând, candidaţii la primăriile Sfântu Gheorghe, Cluj Napoca, Odoreheiu Secuiesc, Oradea, Zalău, respectiv Consiliile Judeţene Mureş, Bihor, Sălaj, Cluj şi Harghita.

udmr3
Primarul Careiului, Eugen Kovacs, a arătat că toţi candidaţii UDMR trebuie să aibă un discurs credibil atât pentru români cât şi pentru celelate etnii. “Asta pentru că nici eu nu sunt doar candidatul maghiarilor sau al şvabilor, ci al tuturor careienilor, iar ca primar reprezint întreaga comunitate”, a adăugat primarul Kovacs.
Potrivit celor declarate de preşedintele Hunor Kelemen, UDMR are în jur de 9.000 de candidaţi la alegerile locale. Dintre aceştia, peste 300 candidează pentru funcţia de primar în diverse municipii, oraşe şi comune din Ardeal.