Azi, 4 aprilie 2016, a debutat periplul „Cărții călătoare” a Bibliotecii Municipale Carei. Evenimentul celebrează Ziua Internațională a cărții pentru copii și tineret sărbătorită în fiecare an pe 2 aprilie, omagiu adus scriitorului H. Ch. Andersen, cel care a înveselit copilăria multor generații cu poveștile sale. S-a născut în Danemarca în 2 aprilie 1805 și a murit în 4 august 1875. Povești precum „Degețica”, „Crăiasa Zăpezilor”, „Rățușca cea urâtă”, „Mica sirenă”, „Hainele noi ale împăratului” și „Prințesa și bobul de mazăre” rămân populare și citite pe scară largă.

biblioteca-carei
Inedita călătorie a început luni, 4 aprilie 2016, ora 10.00, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Carei, va continua marți, 5 aprilie 2016, ora 10.00, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Carei. Miercuri, 6 aprilie 2016, ora 10, „Cartea călătoare” va poposi la Grădinița Nr. 9 Carei, pentru ca joi, 7 aprilie 2016, ora 11.00, să ajungă la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Carei.
„Educația nonformală este o componentă esențială a dezvoltării copilului și adolescentului ca viitor adult. În acest sens, prin periplul cărții artizanale, confecționate la Biblioteca Municipală Carei, la grădinițele partenere din oraș se dorește readucerea în atenția celor mici a poveștilor lui Andersen. Am ales pentru acest proiect povestea „Degețica”, iar preșcolarii vor fi provocați să repovestească aventurile Degețicăi cu ajutorul imaginilor mobile ale cărții artizanale”, a declarat Corina Nuna, şef de secţie în cadrul Bibliotecii Carei.