În data de 25 martie 2016, poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Carei au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 15.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit pentru control pe DN 19, la intrarea în localitatea Carei dinspre municipiul Satu Mare, un autoturism marca Fiat, condus de un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani.

tigari

După verificarea documentelor poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control asupra maşinii ocazie cu care au fost descoperite în portbagaj şi în interiorul autoturismului mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Persoana în cauză, împreună cu maşina şi ţigările a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 3.498 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 35.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor, în valoare de 5.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Tot ieri, 25 martie a.c., în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român C. Felicia, de 34 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Satu Mare. Femeia conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.
În baza unei analize de risc, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi autoturismului.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul autoturismului şi în bagajele personale, cantitatea de 248 pachete ţigări, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 1.120 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei de către lucrătorii Biroului Vamal.