Un bărbat din Tășnad a fost identificat de către polițiști la scurt timp după ce a vândut 20 de pachete de țigări de proveniență Ucraina, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare. Ţigările au fost confiscate, iar tăşnădeanul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă.

tigari-contrabanda

În data de 14.03.2014, în jurul orei 16.45, în cadrul unei acțiuni în orașul Tășnad, polițiștii de investigații criminale, împreună cu patrula de siguranță publică, formată dintr-un polițist și un jandarm, au identificat pe strada Petru Maior din Tăşnad o femeie, în vârstă de 54 de ani, din localitate, care avea asupra sa 20 pachete de ţigări de fabricaţie Ucraina.
Efectuând verificările de rigoare pentru stabilirea provenienței țigărilor, polițiștii de investigații criminale au stabilit că furnizorul este Alexandru B., de 27 de ani, din Tășnad.
Cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006.