Unul dintre cele mai reușite concerte de jazz din ultimii ani din Carei a avut loc sâmbătă, în Sala Deak Endre, unde iubitorii acestui gen de muzică au putut asculta improvizații de jazz pe muzica lui Beethoven, într-un concert susținut de Sárik Péter Trió (Sárik Péter – pian, Fonay Tibor – contrabas, chitar bas, Gálfi Attila – tobe) din Budapesta.

sarik
În cadrul evenimentului au putut ascultate fragmente din simfoniile și sonatele pentru pian, compuse de Ludwig Van Beethoven, interpretate în stilul unic și inconfundabil al Sárik Péter Trió, presărate cu improvizații extraordinare ale pianistului Sárik Péter și ale basistului Fonay Tibor.
Măiestria actului interpretativ, precum iscusința de a transpune în ritmuri de swing ori samba simfoniile marelui Beethoven, au creat o atmosferă de relaxare, presărată cu trăiri emotive în rândul celor prezenți. Careiul a fost ultima locație a turneului din România, care a cuprins orașe precum București, Brașov, Târgu Mureș, Ploiești și Cluj Napoca, iar după cum a mărturisit însuși Sárik Péter, primirea călduroasă și receptivitatea publicului, au făcut din seara de sâmbătă una de neuitat.