În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei a avut loc azi, 12 martie 2016, lansarea volumului „Crimele Revoluţiei. Sângeroasa diversiune a KGB”, precum şi conferinţa pe tema evenimentelor din decembrie 1989, susţinută de cunoscutul ziarist Grigore Cartianu din București. Oficiile de gazdă au fost făcute de Dragoş Georgescu, directorul Fundaţiei de promovare a turismului.

Jurnalistul Grigore Cartianu a declarat, în deschiderea conferinţei, că a ţinut morţiş să revină la Carei ca urmare a succesului înregistrat la lansarea de anul trecut şi a solicitărilor mari pentru cărţile pe care le-a scris. Dragoş Georgescu a fost unul dintre magneţii care l-au atras în Carei, a declarat Cartianu, adăugând că îi mulţumeşte şi preşedintelui Mişcării Populare Carei, Codruţ Todoran, pentru insistenţa cu care l-a invitat să revină în municipiul nostru.
Grigore Cartianu a prezentat volumul “Miracolul din noiembrie”, care relatează victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale din noimebrie 2014. Potrivit autorului, Iohannis a fost beneficiarul unei conjuncturi, a unei mobilizări exemplare, în cadrul căreia românii au preferat să voteze o posibilă dezamăgire în locul unei catastrofe, reprezentate de social-democratul Victor Ponta. “Este o carte care arată că răul nu are ruşine şi nu are limite”, a declarat Cartianu, referindu-se la dezinformările folosite de PSD în campania de la prezidenţialele din 2014.
A doua carte prezentată, intitulată “Jurnalul unui puci ratat”, cuprinde editorialele publicate de jurnalistul Grigore Cartianu în cotidianul Adevărul în perioada referendumului pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din 2012, demers caracterizat drept o “lovitură de stat parlamentaro-guvernamentală” de către autor. Unii lideri ai PSD şi ai PNL se jenează şi acum de acele evenimente, a declarat Cartianu.
La final, Grigore Cartianu a prezentat volumul “Crimele Revoluţiei. Sângeroasa diversiune a KGB”, precum şi filmul documentar “Moartea Ceauşeştilor”, realizate în urma unei documentări ce a durat peste şapte ani. Cartianu a arătat că cei care au detrunat Revoluţia din 1989 sunt cei care au organizat mineriadele, evenimentele sângeroase din 15 Martie 1990 de la Târgu Mureş, lovitura de stat cu referendumul de suspendare a lui Băsescu şi campania murdară îndreptată împotriva lui Johannis în 2014. “Toate aceste evenimente sunt legate printr-un fir roşu”, a adăugat Cartianu. Jurnalistul a arătat că Revoluţia din 1989 a fost o uriaşă diversiune, în urma căruia puterea politică din România a fost preluată de un grup de complotişti comunitşti, apropiaţi Moscovei, care au acaparat apoi puterea economică şi puterea mediatică.
La finalul conferinţei, Grigore Cartianu a răspuns întrebărilor careienilor şi a dat autografe celor care au achiziţionat volumele sale.