Răspunzând atacurilor murdare din comentariile postate pe blogul familiei Ciută, Marius Rusu a spus un lucru extrem de interesant. Într-unul din cele câteva comentarii a căror postare a fost permisă pe blogul respectiv, Marius Rusu spune că Ilie Ciută ştia din 2011 despre afacerile lui Bucureştean pe seama banilor publici nu numai cu filtrele de apă, dar şi cu licenţe de Windows şi calculatoare. Opinie de Carei va investiga această pistă pentru ca locuitorii municipiului Carei să afle adevărata faţă a unor liberali care pozează în cei vajnici apărători ai banului public.

comentariu

„Domnule Ciută Ilie aţi ştiut din 2011 de afacerile lui Bucureştean Adrian cu filterele de apă şi aţi ştiut şi de vânzările către primărie de licenţe Windows la suprapreţ şi calculatoare la preţuri exagerate în calitate de director de vânzări la o societate din Satu Mare şi totuşi promovaţi asemenea specimen”, scrie Marius Rusu într-un comentariu.
Opinie de Carei a dezvăluit afacerile înfloritoare pe care le-a dezvoltat consilierul local liberal Adrian Bucureştean, vânzând filtre de apă şi accesorii în valoare de peste 180.000 lei unităţilor de învăţământ cărora le votase bugetul. Însă nu ştia de alte afaceri cu administraţia locală.
Potrivit declaraţiei de avere depuse de Adrian Bucureştean în data de 24.04.2012, acesta a ocupat funcţia de director de vânzări la firma Chiorean Company SRL, care are ca obiect de activitate „Servicii de întreţinere şi vânzare produse IT”.

buki
Pentru a lămuri informaţiile dezvăluite de Marius Rusu, portalul Opinie de Carei va solicita în mod oficial Primăriei Carei să comunice toate achiziţiile făcute de la această firmă de Primărie, instituţiile de învăţământ şi toate instituţiile subordonate, inclusiv cele de cultură, precum şi sumele achitate societăţii la care Adrian Bucureştean a fost director de vânzări în perioada 2008 – 2013.
În cazul în care Marius Rusu are dreptate, imaginea liberalilor, şi aşa destul de şifonată, va suferi extrem de mult. Surse din interiorul PNL au confirmat portalului Opinie de Carei că preşedintele Ilie Ciută avea cunoştinţă de gheşefturile lui Adrian Bucureştean cu filtrele de apă, întrucât ştiau toţi membrii PNL Carei despre ele. Dacă Bucureştean a făcut afaceri pe seama banilor publici şi prin intermediul vânzărilor de licenţe şi calculatoare la suprapreţ va izbucni un scandal de proporţii.

Oricum, nimeni nu mai crede că Ilie Ciută n-a ştiut de gheşefturile protejatului său Adrian Bucureştean cu filtrele, iar acum cu calculatoarele şi licenţele. În aceste condiţii, atitudinea de vajnic apărător al banului public afişată de Ciută, dar şi de Bucureştean, este atât de falsă şi de penibilă, încât nici nu mai merită comentată. În mod cert, locuitorii municipiului Carei îi vor taxa pe amândoi la scrutinul din 5 iunie 2016.

Szasz Lorand