Printr-un articol motivaţional probabil pentru puţinii membri ai PNL Carei, prin intermediul blogulului familial, distinsa jurnalistă Daniela Ciută încearcă să-i convingă pe puţinii careieni dispuşi să o mai asculte că soţul său Ilie Ciută, candidat la funcţia de primar al municipiului, ar fi victima unui adevărat linşaj mediatic. Probabil că distinsa jurnalistă suferă de amnezie şi a uitat de articolele şi comentariile postate în ultimii ani pe blogul său în care a împroşcat cu gunoi în zeci de oameni pentru simplul motiv că nu sunt din aceeaşi tabără cu soţul său.

opinie
Comic este faptul că taman presa de casă a liberalilor vorbeşte despre linşajul mediatic la care ar fi supus Ilie Ciută după ce şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de primar. Cei care au răbdarea să răsfoiască arhiva blogului familial deţinut de Daniela Ciută ar putea să constate cum a linşajul mediatic a fost dus la perfecţiune de către presa de casă a liberalilor. Şi nu au fost tocmai puţini cei care au fost împroşcaţi cu noroi în articolele şi comentariile publicate în ultimii ani. Absurd este faptul că, deşi se plânge de linşajul mediatic al soţului său, Daniela Ciută continuă să-i linşeze mediatic pe alţii. Tot mai dur, pe zi ce trece şi pe măsură ce disperarea creşte.
Careienii ştiu că izolarea în care a ajuns PNL Carei i se datorează în întregime lui Ilie Ciută. Până acesta nu a ajuns preşedinte, liberalii au avut totuşi un viceprimar la Carei. Însă de atunci lucrurile s-au schimbat. Şi nu în bine pentru liberali. La nivelul Careiului, niciun partid nu mai avrea să încheie alianţe cu PNL-ul condus de Ilie Ciută, a cărui nume a devenit sinonim cu atacurile şi cu scandalul în Consiliul Local şi nu numai. Aşa că lamentările şi autovictimizările apărute în blogul familial nu au nicio bază reală, ci constituie o nouă dezinformare a cititorilor din Bacău.
În şansele lui Ilie Ciută de a ajunge primar a ajuns să mai creadă doar familia Ciută. Până şi conducerea judeţeană a PNL, prin co-preşedintele Romeo Nicoară, a înţeles ce fel de candidat au liberalii la Carei şi că este imposibil ca acesta să câştige Primăria. Nu ştiu cum stă treaba cu cei cinci sau şase consilieri locali, însă obiectivul de a obţine postul de viceprimar este irealizabil atâta timp liberalii careieni vor fi conduşi de eternul Ilie Ciută. Numai debarcarea sa poate aduce în discuţie o asemenea posibilitate.

Distinsa jurnalistă Daniela Ciută ar fi avut posibilitatea să afle părerea conducerii judeţene a PNL despre soţul său la întâlnirea europarlamentarului Daniel Buda cu fermierii din zonă, organizată în Carei. Însă Daniela Ciută a preferat să se fâţâie în stânga şi-n dreapta, să facă câteva poze participanţilor, inclusiv mie, să se tot consfătuiască cu soţul său şi să perturbe discursul europarlamentarului, flecărind zgomotos cu vecinii de masă. Apoi a şters-o la fel de discret cum a venit. Deşi a notat pagini întregi în agendă, în două zile nu a reuşit să scrie câteva rânduri despre problemele cu care se confruntă fermierii. O dovadă cât se poate de clară că problemele sunt extrem de grele şi nu oricine poate să le priceapă.
Un liberal careian a avansat o ipoteză destul de credibilă. Ilie Ciută ştie că nu are şanse să devină primar, însă a dat din coate pentru a fi nominalizat candidat pentru a deveni viitorul preşedinte al PNL Carei. Conform unei decizii interne, în fiecare organizaţie locală, condusă în prezent de către doi co-preşedinţi, cel care candidează la funcţia de primar devine automat preşedintele organizaţiei. Cu alte cuvinte, prin candidatura sa, Ciută a ţintit funcţia de unic preşedinte al PNL Carei, iar tot circul cu candidatura sa fără şanse este de fapt o simplă diversiune.

Szasz Lorand