Doi bărbaţi din Berveni au fost suprinși de polițiști chiar în timp ce transportau cu căruța vânatul ucis de ogarii cu care au braconat, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare. Braconierii s-au ales cu dosar penal.

braconaj

În cursul zilei de 25 februarie, în jurul orelor 18.00, pe una din străzile comunei Berveni, poliţiştii au identificat şi oprit pentru control un atelaj tras de cai şi însoţit de trei ogari. Atelajul era condus de Gheorghe S., de 28 ani, şi Ioan F., de 38 de ani, ambii din comuna Berveni, care transportau un căprior mort.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că animalul în cauză a fost capturat cu ajutorul câinilor, de pe un fond de vânătoare privat, din hotarul satului Lucăceni.
A fost solicitat sprijinul reprezentantului fondului de vânătoare care a crotalizat căpriorul, urmând ca acesta să fie depus la Direcția Sanitar Veterinară Satu Mare pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei morții.
În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vânătoare practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare, practicarea vânătorii cu lațuri, ogari sau metiși de ogari și vânarea în afara perioadei legale de vânătoare la specia respectivă.