Asociația Werdnig Hoffman Carei și Direcția de Cultură Carei, cu sprijinul Instituțiilor de Învățământ din municipiu, Direcției de Învățământ și Sănătate Carei, Poliției Municipiului Carei, Poliției Locale și Jandarmeriei, organizează un marș cu ocazia Zilei Internaționale a Bolilor Rare, luni, 29 februarie 2016, de la ora 12.20, pe traseul: Amfiteatrul din fața magazinului Oțelul – Centru Cultural Carei (str. Iuliu Maniu), via Primăria Municipiului Carei.

boli rare.jpg

Marșul se află la cea de a șasea ediție în municipiul Carei. Obiectivul principal al Zilei Internaționale a Bolilor Rare este acela de a sensibiliza publicul larg și factorii de decizie cu privire la bolile rare și impactul acestora asupra vieții pacienților.
2016 marchează al noulea an consecutiv în care comunitatea internațională a bolilor rare sărbătorește ziua bolilor rare.
Pe 29 februarie 2016, familiile persoanelor cu boli rare sau persoanele afectate de o boală rară, organizațiile de pacienți, politicieni, asistenții personali, personalul medical, cercetătorii și industria farmaceutică se vor alia în semn de solidaritate pentru a sensibiliza comunitatea cu privire la bolile rare.
Tema Zilei Bolilor Rare 2016 „Vocea Pacienților” recunoaște rolul esențial pe care pacienții îl au în exprimarea nevoilor lor și în schimbările care trebuiesc realizate viața lor, a familiilor și a personalului de îngrijire.
Sloganul Zilei Bolilor Rare 2016 „Uniți, vom fi auziți!” face apel publicului larg, să se alăture comunității bolilor rare, pentru a face cunoscută problematica bolilor rare. Cu cat o comunitate mai largă este implicată, cu atăt mai mare poate fi ajutorul comunității pentru a-i scoate din această izolare.