Vineri seara, deputatul Octavian Petric a preluat conducerea Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat (PSD). În prezenţa liderului naţional al partidului, Liviu Dragnea, deputatul Petric a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Satu Mare.

octavian petric

Numirea a fost propusă de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, cel care a asigurat conducerea interimară a PSD Satu Mare în urma demisiei fostului preşedinte Mircea Govor. Conducerea organizaţiei judeţene a votat numirea lui Octavian Petric în funcţia de preşedinte interimar, până după alegerile locale, când va fi organizată o conferinţă judeţeană de alegeri.
Dorel Coica şi-a motivat propunerea prin faptul că vrea să se concentreze mai mult pe municipiu, dorind să câştige un nou mandat de primar. În aceeaşi şedinţă la care a participat preşedintele Liviu Dragnea, a fost stabilită componenţa unui grup de lucru care va începe discuţiile cu ALDE Satu Mare în vederea colaborării la viitoarele alegeri locale.