Cu ocazia vizitei întreprinse azi la Satu Mare de către fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, în prezent preşedinte al Mişcării Populare (MP), au fost anunţaţi o parte din candidaţii formaţiunii politice la unele primării din judeţul Satu Mare. O supriză de proporţii a constituit-o lansarea în lupta pentru Primăria Carei a directorului Fundaţiei de promovare a turismului, Dragoş Georgescu. Băsescu s-a întâlnit cu membrii Mişcării Populare din judeţul nostru la hotelul Melody din municipiul Satu Mare.

dragos

„Am venit să vedem în ce stadiu se află partidul de la Satu Mare, să-l consolidăm. Am venit să anunțăm câțiva candidați pentru primării”, a declarat Traian Băsescu la intrarea în sală. Liderul MP Satu Mare, Ioan Sălăgean, a anunţat că formaţiunea politiciă condusă de fostul preşedinte Traian Băsescu și-a stabilit aproape jumătate dintre candidații la primăriile din localitățile județului nostru. Candidaţii anunţaţi ieri au fost: Dragoş Georgescu la Carei, fostul primar Horea Anderco la Satu Mare şi Dănuț Ciorbă la Negrești Oaș.
Primul candidat care a luat cuvântul a fost Dragoş Georgescu. „Trecerea timpului, democraţia greşit interpretată de unii, lupta acerbă şi neloială pentru putere au perturbat acest echilibru. A început râca. O râcă infectă din partea unora care şi acum tronează pe scaune moi şi comode, de unde dau ordine în necunoştinţă de cauză sub deviza „divide et impera”. Nu mai merge aşa. Sufletul urbei piere încet- încet. E nevoie de sânge nou. Persoane care îşi mai amintesc Careiul înainte de ’89, care i-au văzut evoluţia până în 2016 şi care au o viziune pragmatică asupra viitorului. Oraşul meu are nevoie imperativă de sânge nou. E nevoie de multă muncă, nu mai avem voie să fim letargici – e nevoie de mişcare”, a declarat Dragoş Georgescu, candidatul Mişcării Populare la Primăria Carei. Acesta a fost susţinut de preşedintele MP Carei, Codruţ Todoran, alături de numeroşi membri ai organizaţiei municipale prezenţi în sală.
Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat încrezător în rezultatele bune pe care le va obţine Mişcarea Populară în judeţul Satu Mare la alegerile din acest an. „Mişcarea Populară va avea cu siguranță rezultate bune și la Satu Mare, ca de altfel în toată țara, și am convingerea că toți vrem ca procesele de modernizare a României să continue”, a declarat Traian Băsescu.
Vom reveni cu amănunte.