Autovictimizare care nu stă în picioare

După ce ani la rând a bălăcărit pe toată lumea după cum i-a pofit inimioara, Daniela Ciută, soţia candidatului PNL la Primăria Carei, devenită minimogul de presă extrem de locală, a ajuns să se autovictimizeze. Probabil speră să-i mai aducă câteva voturi în plus soţului drag. Însă este vorba de o speranţă mai degrabă deşartă, căci careienii ştiu cum stau lucrurile cu circul şi scandalul importate din alte zone folclorice ale ţării.

opinie
Distinsa jurnalistă pretinde că anunţarea candidaturii soţului său din partea PNL ar fi provocat frisoane. Nu ştiu cui a putut să provoace frisoane un asemenea anunţ. Mie, personal, în mod sigur nu mi-a provocat frisoane. Şi nici altor careieni cu care am discutat. S-ar părea că, la anunţul candidaturii, Daniela Ciută a fost singura care a avut asemenea succesiuni de tremurături convulsive şi ritmice, însoțite de senzații puternice de frig, care se manifestă de obicei înainte de o criză febrilă sau în timpul unei boli febrile.
Distinsa jurnalistă scrie şi le spune tuturor celor dispuşi să-i citească aşa-zisele articole şi să-i asculte vorbele că familia sa este supusă unor atacuri constante. Nimic mai fals. Nimeni nu i-a atacat membrii familiei. Într-adevăr, în presa careiană au fost scrise articole despre soţul său, politician care şi-a asumat statutul de persoană publică, şi despre ea, jurnalistă şi preşedinte de asociaţie culturală, care şi-a asumat şi ea statutul de persoană publică. Însă nimeni nu a scris până acum de ceilalţi membri ai familiei sale, care n-au nicio vină pentru activităţile celor doi. Nu cred că jurnalista Daniela Ciută ar putea afirma acelaşi lucru despre distinsa sa persoană.
De fapt, nici nu e vorba de atacuri. Nu ştiu cine îl consiliază de candidatul liberal Ilie Ciută, asta dacă îl consiliază cineva, dar acesta se bagă de unul singur în derizoriu. Susţine că nu ştia de gheşefturile lui Bucureştean cu filtrele de apă, de contractul de comodat semnat de Bucureştean cu el însuşi, deşi monitoriza la sânge cheltuielile administraţiei locale. Probabil că nu ştie nici de papetăria şi birotica cu care acelaşi subordonat pe linie politică a aprovizionat administraţia locală. Apoi merge la Poliţia Locală să îşi caute câinele cu ajutorul camerelor de supraveghere din oraş. Votează împotriva acordării salariilor angajaţilor Spitalului Municipal, invocând inadvertenţe care putea fi clarificate deja în Comisia Economică. După ce şi-a dat seama că a lăsat peste 200 de angajaţi fără salarii în ianuarie, a aprobat proiectul de hotărâre la următoarea şedinţă extraordinară.
De parcă n-ar fi destul, soţia sa mai mult îl încurcă decât îl ajută cu blogul devenit gorna liberală din Carei. A permis postarea unor comentarii jignitoare la adresa maghiarilor, deşi în mod sigur că soţul său mizează pe voturile lor. A permis apariţia unor comentarii jignitoare la adresa cunoscutului antrenor Mircea Podoabă, un om respectat de comunitate. Apoi a descoperit gaura din kurtos kalacs, făcând scandal că bietul comerciant secui de lângă Catedrala Ortodoxă nu a tradus numele în limba română. Comerciantul s-a ghidat după zicala cel mai deştept cedează şi a pus şi cuvintele „cozonac secuiesc” pe inscripţia firmei sale. Acum, soţia candidatului PNL se leagă deja fiecare şanţ, groapă, eşuând deja pe bălţile dintre garaje. Cu astfel de abordări, Daniela Ciută mai mult îl încurcă decât îl ajută pe soţul său, Ilie Ciută.
În final, îi reamintesc din nou distinsei jurnaliste că portalul Opinie de Carei nu este finanţat din bani publici, cum îi tot place să susţină. Mă miră aceste afirmaţii care n-au nimic în comun cu realitatea, în condiţiile în care soţul său verifică constant cheltuielile Primăriei Carei, cu un zel ce-l depăşeşte pe cel al unui angajat al Camerei de Conturi. Nimeni nu îl împiedică şi nimeni nu se sperie!
În concluzie, consider că Ilie Ciută, în calitate de candidat la funcţia de primar al Careiului, ar avea mai mult de câştigat dacă distinsa sa soţie s-ar lăsa de genul de gazetărie pe care îl practică, ar aborda un limbaj civilizat în scrierile sale pătimaşe şi nu ar mai permite postarea comentariilor jignitoare pe blogul pe care îl patronează. Dar nici ale celor care îl ridică în slăvi pe „domnul Ciută”. Această opinie este împărţită de tot mai mulţi careieni, sătui de circul şi scandalul importate în cochetul nostru oraş din alte zone folclorice ale ţării.

Szasz Lorand

P.S. Apropo de etica pe care o tot invocă distinsa jurnalistă Daniela Ciută, oare cât eşti de obiectiv atunci când scrii articole despre propriul tău soţ, care mai este şi politician pe deasupra?


Lasă un răspuns