Direcția de Cultură și Turism a Municipiului Carei relansează azi, 16 februarie 2016, proiectul intitulat „Zile Naționale ale Țărilor U.E.”, inițiat în anul 2014 având ca scop promovarea valorilor culturale din țările membre ale Uniunii Europene.

lituania.jpg

Proiectul constă în expunerea pe un panou a zece fotografii reprezentative din aceste țări, în ziua în care fiecare țară sărbătorește „Ziua Națională”. Anii anteriori fotografiile au fost expuse în Sala Cavalerilor a Castelului situat în centrul Municipiului Carei, acesta fiind un simbol arhitectural al orașului și totodată al județului Satu Mare, o locație vizitată anual de zeci de mii de turiști.
În acest an, fotografiile vor fi expuse în aer liber, pe un panou așezat pe gardul care înconjoară Parcul Dendrologic al Castelului Károlyi, astfel, estimăm că și mai mulți oameni vor putea admira aceste fotografii.
În primul an au fost expuse zece fotografii cu locuri reprezentative din aceste țări, în 2015 au fost expuse fotografii cu personalități reprezentative iar anul acesta tema aleasă este: CLĂDIRI REPREZENTATIVE.
Cu ocazia Zilei Naționale a Lituaniei, începând din 16 februarie 2016, timp de o săptămână, toți vizitatorii și locuitorii municipiului Carei vor putea admira 10 imagini despre clădiri reprezentative din Lituania. Clădirile reprezintă monumente istorice, lăcașuri de de cult, universități și muzee din minunata țară Baltică.
La data de 16 februarie 1918 Lituania obține independența față de imperiul Rus, dată care devine Sărbătoare Națională. „Menționăm faptul că imaginile ne-au fost puse la dispoziție prin intermediul reprezentanților Ambasadei Lituaniei la București, mai precis doamnei Rodica Capatici, căreia îi mulțumim respectuos”, se arată în comunicatul de presă al Direcţiei de Cultură şi Turism Carei.