Persoanele cu handicap locomotor din judeţul Satu Mare pot să dobândească permisul de conducere, a anunţat ieri preşedintele ATOP, Pinter Jozsef, cu ocazia şedinţei ţinute la Carei. Prin intermediul unui proiect pilot, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a fost dotată cu o maşină specială, care poate fi condusă de persoanele cu handicap locomotor.

examen

DGASPC Satu Mare deține o mașină adaptată nevoilor unei persoane cu handicap fizic, mașină omologată circulației pe drumurile publice. Mașina respectivă poate fi folosită de către persoanele cu handicap locomotor care doresc să obțină permisul de conducere, a anunţat preşedintele ATOP, consilierul judeţean Pinter Jozsef.
Persoanele care au nevoie de un autoturim modificat conform nevoilor lor locomotorii au posibilitatea să le modifice la Satu Mare, a completat consilierul judeţean Draveczky Carol. Prin intermediul aceluiaşi proiect pilot, la nivelul DGASPC Satu Mare funcţionează un atelier auto omologat pentru transformarea autoturismelor conform nevoilor persoanelor cu handicap locomotoriu.