În timp ce FDG intenţionează să aibă candidaţii proprii pentru Consiliul Judeţean, Consiliul Local Satu Mare şi o serie de primării din judeţul nostru, la nivelul municipiului Carei FDG va rămâne consecvent şi va merge pe liste comune cu UDMR.

fdg

Conducerea FDG Carei a decis să rămână consecventă politicii pe care a urmat-o din 1992. “La Carei va fi exact cum a fost şi până acum. FDG va merge pe liste comune cu UDMR la Consiliul Local, la fel cum a făcut-l la toate alegerile locale în ultimii 24 de ani”, ne-a declarat preşedintele FDG Carei, Johan Muller.
În continuare, între conducerile municipale FDG şi UDMR vor fi demarate negocieri în vederea stabilirii locurilor de pe lista de candidaţi la Consiliul Local. În prezent, FDG are trei reprezentanţi în Consiliul Local: Ludovic Keizer, care a fost ales şi viceprimar, respectiv consilierii Johan Muller şi Vasile Tempfli.
Opinie de Carei a anticipat în toamna anului trecut că, în pofida presiunilor operate de la nivel judeţean, FDG Carei nu va încheia niciun fel de alianţă cu liberalii careieni. În articolul intitulat “Au şi şvabii mândiar lor”, publicat în data de 10 octombrie 2015, am arătat că şansele FDG Carei de a se alia cu liberalii careieni, asociaţi doar cu scandalurile şi cu atacurile, sunt de-a dreptul nule. Timpul a demonstrat că am avut dreptate.