Concurs regional de recitări la Carei

Centrul Cultural al Municipiului Carei în colaborare cu Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” organizează cea de-a zecea ediţie a concursului regional de recitări „Mihai Eminescu” în 29 ianuarie 2016, la Centrul Cultural Carei, în Sala „Deák Endre”.

recitari
Concursul se va desfăşura conform următorului program:
-ora 16.00 Clasele V-VIII, Limba română
-ora 17.30 Clasele IX-XII, Limba română
-ora 18.15 Decernarea premiilor la concursul de desene și grafică cu tematica creațiilor eminesciene
-ora 18.30 Clasele V-VIII, Eminescu în altă limbă
-ora 19.00 Clasele IX-XII, Eminescu în altă limbă
Ediţia din acest an se desfăşoară pe două categorii distincte: ciclul gimnazial şi ciclul liceal. O şcoală poate înscrie maximum 5 elevi într-o categorie. Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot şi citi.
Concurenții se pot înscrie și pentru secțiunea Eminescu în altă limbă (maghiară, germană, engleză sau franceză).
Premiile, la fel ca în anii precedenţi, vor consta în diplome și cărţi.
Concursul se adresează oricărei instituții școlare, nu doar celor din municipiul Carei.
Termenul limită de înscriere este 27 ianuarie 2016, ora 15.00. Înscrierea se face prin depunerea unui tabel după modelul de mai jos, la Centrul Cultural Carei (lângă teatru), de luni până vineri, între ora 10.00 şi ora 15.00 sau pe email la adresa: culturacarei@yahoo.com.
Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0261-865-006 sau 0742-021-668 Persoană de contact: Geta Vandici.

CONCURS DE DESENE ȘI GRAFICĂ
Centrul Cultural al Municipiului Carei în colaborare cu Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” organizează cea de-a doua ediţie a concursului de desene și grafică având ca temă: simboluri și motive din creația eminesciană.
Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.
Desenele vor fi realizate pe foi A3 (bloc mare de desen), având trecute la subsol numele, instituția de învățământ, clasa, numele profesorului coordonator și titlul lucrării.
Un elev poate participa în concurs cu o singură lucrare. Concursul se adresează oricărei instituții școlare, nu doar celor din municipiul Carei.
Lucrările se vor depune la Castelul Károlyi (biroul 26), de luni până vineri între orele 10-15, până în data de 27 ianuarie 2016, ora 15.00. Desenele vor fi expuse în cadrul unei expoziții în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi în perioada 1 – 8 februarie.
Premierea elevilor va avea loc, vineri, 29 ianuarie 2016, de la ora 18.15, la Centrul Cultural Carei, în Sala „Deák Endre” în cadrul concursului regional de recitări „Mihai Eminescu”. Premiile vor consta în cărți și diplome.
Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0261-861-481 sau la adresa de e-mail: culturalcarei@yahoo.com. Persoană de contact: Adrian Ștefănuți.


Lasă un răspuns