După demisia din funcţia de director al Direcţiei de Cultură, din septembrie 2015, Bogdan Georgescu a acceptat să revină la cârma culturii careiene. Bogdan Georgescu va conduce o nouă direcţie în cadrul Primăriei Carei, care se va numi Direcţia de Cultură şi Turism. În prezent se lucrează la organigrama noii structuri.

georgescu bogdan

Primarul Eugen Kovacs a insistat ca Bogdan Georgescu să conducă din nou cultura careiană. “În luna decembrie am vorbit cu domnul primar să revin în funcţia de director al Direcţiei de Cultură. I-am spus că n-am plecat din cauza unor probleme cu job-ul sau din cauza colegilor, ci din cauza suprasolicitării. Ajunsesem la un program de muncă infernal”, ne-a declarat Bogdan Georgescu.
În cadrul Primăriei Carei va fi creată o nouă strctură care se va ocupa atât de activităţile culturale cât şi de promovarea turismului cultural, sub coordonarea lui Bogdan Georgescu. “De acum înainte voi coordona un compartiment care va avea angajaţi proprii ce se vor ocupa de: evenimente culturale, promovarea turismului cultural, elaborarea de strategii în domeniul cultural şi turistic, participări la târguri şi expoziţii. Mai precis, Biroul de promovare a turismului se va transforma într-o Direcţie de Cultură şi Turism”, a declarat Bogdan Gerogescu.
Noua direcţie se va ocupa doar de coordonarea profesională a instituţiilor de cultură subordonate, nu şi de aspectele financiare. “Încă discutăm cu domnul primar despre această direcţie. În viitorul apropiat, acest proiect de reorganizare va fi prezentat şi supus aprobării Consiliului Local. Numărul angajaţilor va fi aproape acelaşi însă vor fi schimbate fişele posturilor. Activitatea va începe efectiv odată cu ocuparea posturilor din noua organigramă, după ce va fi aprobată de Consiliul Local. Noua Direcţie de Cultură şi Turism va avea doar relaţii de coordonare profesională cu Centrul Cultural, castelul şi biblioteca”, a adăugat Bogdan Georgescu.
După ce a condus timp de zece ani destinele culturii careiene, Bogdan Georgescu a demisionat din funcţia de director al Direcţiei de Cultură în cursul lunii septembrie a anului trecut, invocând motive personale. Cultura careiană a suferit o pierdere grea. În urma sondajului demarat de Opinie de Carei la finele anului trecut, ca o recunoaştere a meritelor sale deosebite, Bogdan Georgescu a fost desemnat Omul Anului 2015 la categoria Cultură. Opinie de Carei salută decizia sa de a reveni la cârma culturii careiene.