Nu vreau să mai plictisesc careienii cu derapajele aşa-zisei prese extrem de locale din Carei, însă ţin să-i anunţ pe comentatorii blogului liberal Buletin de Carei că nu mă voi spânzura pentru a face un favor societăţii, aşa cum îmi sugerează. Dacă aş fi mai sperios din fire, aş putea considera că este vorba de o ameninţare voalată. Însă de la presa liberală nu mă aşteptam la altceva.

bula2

Despre limbajul violent folosit de comentatorii blogului Buletin de Carei am mai scris de câteva ori. Am mai scris şi de faptul că, după exprimarea folosită, e clar că aproape în întregime aceste comentarii jignitoare aparţin autorilor articolelor şi unor liberali deranjaţi de dezvăluirile făcute de Opinie de Carei.
Nu aveam de gând să mai abordez această temă, căci a ajuns să mă plictisească nu numai pe mine, dar şi pe cititori. Însă un comentariu postat la miezul nopţii pe blogul liberal, sub pseudonimul „raperul”, m-a determinat să scriu acest articol. „Esti un spurcat ieftin Szasz Lorand! Rusine nu ai asa ca daca vrei sa faci un favor societatii…… in loc sa zic spanzura-te o sa zic sa fi sanatos. Foarte sanatos, plin de sanatate! Incet incet vad ca aluneci tot mai jos. Peste prea multi ai calcat si sti versurile “ce dai aia primesti asa ca ai grija cum dai mu.e” Ca vorba ta de las, aceste cuvinte fac parte dintr-un pamflet si trebuie tratate ca atare. P.S. A mai fost un codrescu care si-a facut un blog dor pentru alegeri si l-a inchis dupa terminarea alegerilor, un alt frate ipocrit ca tine. Si tu vei face la fel sunt ferm convins!”, scrie comentatorul raperul.
Ţin să fac următoarele precizări. În primul rând nu am de gând să mă spânzur, cum îmi sugerează inteligentul comentator al blogului Buletin de Carei. De alunecat în jos nu simt că alunec absolut deloc. De altfel, ar fi interesant de aflat cum e să aluneci în sus. Nu îmi este frică de cei despre care am scris şi nu consider că am dat cuiva „mu.e”, ca să-l citez pe distinsul comentator. Nu am de gând să închid Opinie de Carei nici înainte de alegeri şi nici după aceea. Oricum, până la alegeri mai este timp berechet. Ba chiar din contră, am de gând să dezvolt acest portal, pot să-i spun chiar blog, ca să nu jignesc pe nimeni. Voi demonstra că şi la nivel de Carei se poate face presă normală, folosind un limbaj decent. Tocmai din acest motiv nu am de gând să mai cobor la nivelul liberalilor careieni, căci nu vreau să ajung ca şi ei. Consider că această atitudine va fi câştigătoare pe termen lung, căci cititorii careieni s-au săturat de atacuri, injurii şi ameninţări voalate folosite de o parte a mass-mediei extrem de locale şi cu scopuri evident electorale. În rest, să auzim numai de bine!

Szasz Lorand