Aducem la cunoștința locuitorilor municipiului Carei faptul că impozitele și taxele locale aferente anului 2016 se vor putea achita începând de săptămâna viitoare, probabil după 12 ianuarie. Momentan, se pot achita impozite şi taxe restante la 31 decembrie 2015, taxe de timbru şi amenzi, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

1
Începerea cu întârziere a încasărilor se datorează modificărilor aduse de Codul Fiscal aplicabile începând cu ianuarie 2016 şi a faptului că nu au apărut normele de aplicare a Codului Fiscal.
Nici în alte localităţi şi municipii mari nu se încasează impozite şi taxe locale, ci se așteaptă apariția normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, spune Lia Fogaş, şeful Serviciului Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei Carei.
Una dintre noutăţile aduse de Codul Fiscal este modul de impozitare a clădirilor proprietatea persoanelor fizice şi juridice, spune Lia Fogaş, şeful Serviciului Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei Carei. Astfel, intervine o impozitare diferenţiată, în funcţie de scopul în care este folosită clădirea: clădire nerezidenţială dacă în aceasta se desfăşoară activităţi economice, respectiv îşi are sediul o societate sau îşi desfăşoară activitatea o persoana fizică ce practică o activitate independentă sau este sediul declarat pentru un PFA, întreprindere individuală sau asociaţie familială, impozitul se calculează diferit faţă de clădirile cu destinaţie rezidenţială adică utilizate ca locuinţă. Persoanele fizice care au în proprietate clădiri nerezidenţiale urmează să depună o declaraţie de impunere, formularul fiind disponibil la Serviciul Impozite şi Taxe Locale sau putând fi descărcat de pe site-ul instituţiei noastre (www.municipiulcarei.ro).
Pentru relații suplimentare vă puteţi adresa Serviciului de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Carei.
Săptămâna viitoare vom reveni cu informaţii privind termenele de plată, acordarea de bonificaţii şi alte modificări aduse de Codul Fiscal, se mai arată pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.