Peste 10.000 de sătmăreni lăsaţi fără curent în Ajun de Crăciun

Joi, 24 decembrie, la ora 17,30, în Staţia electrică de 220/110/20 kV VETIŞ, aparţinând SC TRANSELECTRICA CLUJ a avut loc o avarie ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a 9.700 consumatori , 162 posturi de transformare şi 34 localităţi. Localităţile afectate de această avarie au fost: Ardud, Halmeu, cartierul Satmărel, Lazuri, Dorolt, Bercu, Micula, Porumbeşti, Mădăras, Răteşti, Vetiş şi Oar, şi anumite străzi din municipiul Satu Mare.

pana-curent
Prefectul judeţului, dr. Eugeniu Avram s-a autosesizat imediat cu privire la cele întâmplate şi a luat legătura de îndată cu reprezentanţii Electrica Satu Mare, care au executat manevre de preluare a reţelelor electrice de 20 kV pe scheme electrice de rezervă. Până la ora 19,00, echipele de intervenţie au realimentat peste 90 % din zonele afectate. Lucrările de reparaţii din Staţia electrică de 220/110/20 kV VETIŞ, aparţinând SC TRANSELECTRICA CLUJ care nu are punct de lucru pentru mentenanţă în judeţul Satu Mare, s-au finalizat la ora 22.50, moment în care s-au realimentat toţi consumatorii.
Prefectul dr. Eugeniu Avram regretă cele întâmplate şi asigură toţi cetăţenii că s-au întreprins toate măsurile care se impuneau, iar echipele de intervenţie s-au deplasat de îndată la locul producerii avariei pentru ca fiecare localitate să fie realimentată cu energie electrică într-un timp cât mai scurt.


Lasă un răspuns