Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 30 de aleşi locali (şase primari, 11 viceprimari, 12 consilieri locali şi un fost ales local). Printre aceştia se numără şi doi aleşi locali din judeţul Satu Mare. Este vorba de primarul comunei Apa, Mihai Apan, şi de consilierul local Laurenţiu Liviu- Florin din comuna Pomi.

ani
Referitor la primarul comunei Apa, Mihai Apan, pe site-ul ANI se arată că “s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 – 30 iunie 2014, întrucât, a deținut, simultan funcția de primar și calitatea de membru în cadul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” Apa, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.
De asemenea, a fost declarat incompatibil şi un consilier local al comunei Pomi, Laurenţiu Liviu- Florin. Potrivit ANI, acesta “a încălcat regimul juridic al incompatibilităților întrucât Somesul Pomi S.R.L-D, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic, a emis 10 facturi fiscale către Primăria comunei Pomi, Jud. Satu Mare, în valoare totală de 5.990,7 lei (TVA inclus), încălcând, astfel, prevederile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.