Continuând tradiţia, consilierii locali careieni au decis în şedinţa extraordinară de azi, 7 decembrie 2015, să aloce suma de 18.980 lei pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare şi a profesorilor îndrumători.

consiliu
Consilierii locali careieni au aprobat rectificarea bugetului local. În urma alocării de către Consiliul Judeţean Satu Mare a sumei de 640.000 din taxa pe valoare adăugată, bugetul local careian a fost suplimentat cu suma de 300.000 lei, atât la partea de venituri cât şi la cea de cheltuieli. Consilierul Ilie Ciută a declarat că prin această rectificare se începe să se recunoască faptul că nu se încasează sumele propuse. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate.
La fel ca şi în anii precedenţi, Consiliul Local va premia elevii careieni care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale precum şi profesorii îndrumători. În acest scop a fost alocată suma de 18.980 lei. Astfel, profesorii îndrumători vor primi câte 300 lei pentru fiecare elev pregătit, elevii participanţi la fazele naţionale câte 200 lei, elevii care vor primi premiul I câte 1.000 lei, premiul al II-lea câte 800 lei, premiul al III-lea câte 600 lei, iar menţiuni câte 400 lei. Proiectul a fost votat în unanimitate.
Vor fi premiaţi 19 profesori şi 23 de elevi. La Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu, eleva Alexandra Kinţel, pregătită de profesoara Csizma Hajnalka, a obţinut premiul I la Olimpiada de ortografie.
La Liceul Teoretic, elevul Kovacs Peter Zoltan, pregătit de profesorul Szabo Csilla, a obţinut premiul I la Limba şi literatura maghiară, elevul Arnold Beiland, pregătit de profesorul Gasko Gabriella, premiul al III-lea la Matematică, elevul Fulop Mate, pregătit de profesorul Lucian Madai, premiul al III-lea la Istorie, eleva Akkerman Kinga, pregătită de profesoarele Erdei Anita şi Tempfli Kinga, premiul al III-lea la Biologie, elevul Putovici Abel, pregătit de profesorii Gozner Robert şi Muszka Agnes, menţiune la Informatică, eleva Muszka Zsusza, pregătită de profesoara Putovici Tunde, menţiune la Ortografie, elevul Kovacs Peter Zoltan, pregătit de profesoara Szabo Csilla, menţiune la Ortografie, eleva Budai Panna, pregătită de profesoara Putovici Tunde, participare la Limba maghiară, elevul Paul Tărâţă, pregătit de profesorul Ioan Laszlo, participare la Informatică, tot elevul Paul Tărâţă, pregătit de profesorul Sorin Nilvan, participare la Matematică, eleva Bianca Brisc, pregătită de profesorul Ioan Laszlo, participare la TIC, eleva Andrada Spanci, pregătită de profesoara Codruţa Rusu, participare la Biologie, elevul Ciprian Pop, pregătit de profesoara Sorin Macec, participare la Chimie, eleva Alexandra Oneţiu, pregătită de profesoara Onodi Eniko, participare la Psihologie, elevii Daiana Dragoş, Cătălina Blidar, Adrian Câmpeanu şi Lăcrimioara Rişcou, pregătiţi de profesoara Alina Iacobuţ, participare la Latină.
La Liceul Teologic Romano- Catolic Iosephus Calasantius, elevul Laszlo Istvan, pregătit de profesoara Hargitay Erzsebet, a obţinut locul al III-lea la Ortografie, elevul Akkerman Zoltan, pregătit de profesoara Hargitay Erzsebet, menţiune la Limba maghiară şi menţiune la Ortografie, eleva Antal Juszel Ingrid, pregătită de profesoara Hargitay Erzsebet, menţiune la Limba maghiară, eleva Orosz Kitty, pregătită de profesorul Vinkler Valter, menţiune la Religie, eleva Benedek Ildiko, pregătită de profesoara Likker Erika, menţiune la Religie, iar elevul Muszka Csaba, pregătit de profesoara Kiss Hajnalka, menţiune la Ortografie.
De asemenea, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 10.000 lei pentru cofinanţarea unor cheltuieli de reparaţii la Serviciul de Ambulanţă Carei. Penultimul proiect de hotărâre a fost reformulat. Acesta prevedea, în final, aprobarea punerii la dispoziţia Comisiei de fond funciar a două parcele din extravilanul localităţii având categoria de folosinţă „neproductiv”. Consilierii locali Poosz Szabolcs, Ionuţ Oneţ şi Marius Ciucoş au anunţat că nu participă la vot, pentru a nu exista suspiciuni că au interese în privinţa Societăţii Agricole Înfrăţirea, care ulterior ar putea primi cele două parcele de teren neproductiv. Consilierul Ilie Ciută a declarat că nici consilierii PNL nu vor vota proiectul de hotărâre, tocmai pentru a nu exista suspiciuni. Proiectul de hotărâre a primit doar nouă voturi pentru, deşi ar fi fost nevoie de 13, fiind vorba de o problemă de patrimoniu.
La ultimul punct, consilierii au aprobat suspendarea activităţii societăţii Cafeneaua Culturală SRL, având ca asociaţi Consiliul Local şi Fundaţia de Promovare a Turismului Cultural Grof Karolyi.