Ziua Naţională va fi marcată marţi, 1 decembrie 2015, printr-o serie de manifestări solemne. Organizatorii, Primăria Municipiului Carei, Centrul Cultural Carei și Centrul de promovare a turismului cultural, invită careienii să participe în număr cât mai mare la aceste manifestări.

1 decembrie

Ora 10.00, Monumentul Ostașului Român
Moment solemn organizat cu ocazia Zilei Naționale a României, urmat de Te Deum și depuneri de coroane din partea instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale

Ora 10.35, Statuia Regelui Ferdinand I al României
scurtă evocare a personalității regelui Ferdinand I
Ora 10.45, Platoul din fața Monumentului Ostașului Român (zona Complex Victoria)
degustare de produse tradiționale românești
Ora 17.00, Casa Comunitară Sf. Ladislau (fostul club 9 Mai)
Concert Extraordinar de folclor susținut de Ansamblul Ceatăra. Invitat special: MARIANA MORCAN. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile din sală.

Tot cu ocazia Zilei Naționale a României, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” din Carei în colaborare cu Foto Club „Vasile Vénig László” Carei organizează o expoziție de fotografie (fără vernisaj) intitulată „România – subiectiv prin… obiectiv” Expoziția cuprinde treizeci de fotografii cu peisaje unice, clădiri și locuri deosebite din țară, surprinse de membrii Clubului Foto „Vasile Vénig László” din Carei. Fotografiile pot fi admirate în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi în perioada 2-10 decembrie 2015.