Multiplul campion la skandenberg, Dumitru Podac originar din Moișeni și care în acest moment locuiește în Paris, descrie frica care a pus stăpânire pe românii (și nu numai) care muncesc în Franța, și îndeosebi în capitala acestei țări, titrează portalul Sătmăreanul.net.


„Este un șoc. Mulți dintre prietenii mei stau în case, de frică”, a declarat Podac pentru Sătmăreanul.net.
Dumitru Podac a trimis pe adresa redacției Sătmăreanul.net și câteva fotografii de la fața locului. Potrivit acestuia parizienii, și nu numai, au venit cu lumânări și flori la locul atentatelor. „E tristețe mare aici”, a mai scris Podac.
Întrebat dacă a fost prin apropierea vreuneia dintre locații în momentul atentatului terorist, Podac spune că „nu am fost aseară dar am un verișor ce locuiește exact aici (la Bataclan) și mi-a spus că a auzit focuri de armă. Sunt șocați. Mulți vorbesc despre comunitatea mare de musulmani și imigranți”.
Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste ce au avut loc, vineri (13 noiembrie) seară, în mai multe zone din Paris. În Franţa a fost decretată starea de urgenţă.
Potrivit oficialilor francezi, atacul terorist a pornit într-un restaurant cambodgian din estul Parisului, acolo unde mai mulți bărbați înarmați cu puști Kalașnikov au deschis focul și au ucis numeroase persoane, apoi agresorii s-au făcut nevăzuți. Ulterior, mai multe explozii s-au produs în cartierul Saint-Denis, pe bulevardul Voltaire.
În urma tragediei din capitala Franței, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au fost convocați azi, 14 noiembrie de către premierul interimar Sorin Cîmpeanu, pentru a discuta măsurile interne care ar putea fi luate.
Potrivit MAE, până la această oră, nu sunt informaţii oficiale conform căreia printre victimele atentatelor de la Paris se află şi cetăţeni români.
Dacian Cioloş s-a declarat „profund şocat” de atentatele teroriste de vineri noaptea din Paris, spunând că „din păcate, este încă o dovadă că trebuie să facem mai mult pentru a combate terorismul, ura şi ideologiile radicale”.
În urma atentatelor de la Paris, preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a dispus închiderea temporară a frontierelor.