În cadrul proiectului Olimpiadele Kaufland, învățătoarele Kocsis Gyöngyike, Orbán Boglárka şi Botan-Simon Hajnalka, împreună cu elevii claselor a II-a B, a III-a B, a IV-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale nr.1 Carei, au organizat o activitate despre porturile populare din lume.


Au fost alese porturi din întreaga lume, împărțite pe continente. Elevilor le-a plăcut foarte mult varietatea costumelor tradiționale. Au vizionat și filmulețe despre dansuri populare, în cadrul cărora,bineînțeles, dansatorii purtau porturi populare. A fost realizat și un panou cu acestea.
Poze cu cele mai colorate și mai celebre porturi populare din lume sunt expuse la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei. Multe civilizații de pe glob își poartă straiele de sărbătoare cu mândrie, pentru că fac parte din cultura și tradiția lor milenară și pentru că reprezintă o parte importantă din ceea ce sunt ele cu adevarat. Așadar, elevii școlii pot admira cele mai frumoase costume populare din diferite părți ale globului la Şcoala Gimnazială nr.1.