Studiind decontul depus pentru Zilele Iancului ediţia 2015, se poate observa că, pe lângă achiziţia de magneţi de frigider, în valoare de 400 de lei, s-au mai achitat două facturi în valoare de peste 9.000 de lei către o firmă din municipiul Satu Mare având ca obiect principal de activitate „lucrări de tâmplărie şi dulgherie”. Opinie de Carei vrea să afle ce servicii a prestat această firmă cu un singur angajat.

afis-zilele-iancului

Potrivit decontului pentru Zilele Iancului, făcut public de consilierul liberal Ilie Ciută, Asociaţia Crescătorilor de Animale Colonia Moţilor Ianculeşti a plătit cu prilejul Zilelor Iancului peste 9.000 de lei firmei Letaprim Management SRL Satu Mare. Este vorba de factura nr.169 din 19.08.2015, în valoare de 4.900 lei, reprezentând contravaloarea „prestări servicii MV”, respectiv factura nr.170 din 19.08.2015, în valoare de 4.175 lei reprezentând contravaloarea unei alte „prestări servicii MV”.

zilele ianculesti facturi4

zilele ianculesti facturi5

Potrivit site-ului Ministerului de Finanţe, firma respectivă are ca obiect principal de activitate „lucrări de tâmplărie şi dulgherie”, iar în ultimii patru ani a avut un singur angajat. În 2014, firma a avut o cifră de afaceri de 18.295 lei, adică dublul valorii celor două facturi încasate de Zilele Iancului. Căutând pe internet, am descoperit că persoana care a întocmit factura firmei sătmărene are calitate de expert contabil.
Opinie de Carei vrea să afle ce servicii de tip „MV” a prestat această firmă la Zilele Iancului 2015, în valoare totală de peste 9.000 lei. În acest sens, Opinie de Carei s-a adresat unuia dintre organizatorii evenimentului, Asociaţia ASTRA Carei. În cursul zilei de ieri i-am solicitat preşedintelui asociaţiei, Daniela Ciută, să ne comunice despre ce fel de prestări de servicii este vorba. Nu de alta, dar e vorba de bani publici şi nu chiar puţini. Tot din decontul respectiv am aflat că peste 400 de lei s-au cheltuit pe magneţi de frigider. Mare e grădina crescătorilor de animale!

Szasz Lorand