Opinie de Carei îi solicită consilierului Ilie Ciută, în calitate de co-preşedinte al PNL Carei, să răspundă unui set de întrebări legate de conflictul de interese în care se află subordonatul său pe linie politică, pe numele său Adrian Bucureştean. Reproducem în continuare lista de întrebări pe care Opinie de Carei i-a transmis-o pe mail.

ciuta

1. Cum se face că, deşi aţi monitorizat atât de atent contractele administraţiei locale cu PFA-urile (PFA Szasz E. Lorand, PFA Bâtea Ciprian Ilie, PFA Megyeri Tamas Robert de exemplu), aţi trecut cu vederea exact contractele încheiate de PFA-ul colegului şi subordonatului dvs. Adrian Bucureştean, în valoare totală de cel puţin 180.000 lei?
2. Ce măsuri veţi lua pe linie de partid împotriva lui Adrian Bucureştean?
3. Credeţi că ar trebui să demisioneze înainte să apară şi alte dezvăluiri legate de gheşefturile sale pe seama banului public, la care dvs. ţineţi atât de mult?
4. Cum vă veţi prezenta în faţa careienilor alături de Adrian Bucureştean? Nu vă este ruşine să vă afişaţi alături de el?
5. Cum puteţi să staţi la şedinţele de Consiliu Local având în dreapta un coleg condamnat penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în stânga un alt coleg acuzat de conflict de interese?
6. În lumina ultimelor dezvăluiri privind conflictul de interese în care subordonatul şi colegul dvs s-a aflat în ultimii cinci ani, nu vi se par penibile intervenţiile liberalilor care au pozat tot timpul în marii apărători ai legii şi ai banului public?
7. Cum credeţi că va afecta imaginea PNL Carei scandalul privind conflictul de interese în care se află Adrian Bucureştean, fostul candidat al partidului la Primăria Carei în 2012?
8. Aveţi atâta onoare încât să demisionaţi împreună cu colegul şi subordonatul dvs Adrian Bucureştean? Nu credeţi că PNL ar avea de câştigat de pe urma celor două demisii de onoare?

“Opinie de Carei speră că veţi răspunde la aceste întrebări în decurs de 24 de ore, adică până miercuri, 28 octombrie 2015, la ora 16.00, şi nu veţi aplica politica struţului. Nu de alta, dar v-aţi asumat statutul de persoană publică când aţi candidat la funcţia de consilier local şi când aţi acceptat să deveniţi lider al PNL Carei, adică şeful politic al lui Adrian Bucureştean. Pentru a fi sigur că veţi primi întrebările în timp util le-am trimis şi pe mailul soţiei dvs, al societăţii Abra Com, respectiv pe cel al Buletin de Carei”, se mai arată în mailul transmis co-preşedintelui PNL Carei, Ilie Ciută.