Locatarii vor trebui să achite 25% din valoarea efectivă a lucrărilor, care vor ajunge la 5.000-6.000 euro pe apartament
sedinta
Consilierii locali careieni s-au reunit azi în şedinţă extraordinară. Ordinea de zi a cuprins nouă proiecte de hotărâre. Şedinţa a fost destul de operativă din cauza schimbării de atitudine a consilierilor locali liberali, care au renunţat la obişnuitele lor intervenţii plictisitoare şi total inutile.
Primul proiect de hotărâre viza achiziţionarea a cinci autoturisme noi de către Primăria Carei prin intermediul Programului Rabla. După o serie de discuţii privind numărul de maşini ce vor fi achiziţionate şi modul de distribuire al acestora, a fost aprobată propunerea Comisiei economice de a se achiziţiona patru Dacia Logan Laureate.
Al doilea proiect de hotărâre viza aprobarea participării Primăriei Carei cu un proiect de creşeter a eficienţei energetice a celor patru blocuri cu zece etjae din municipiu, în cadrul POR 2014-2020. Consilierul local Ionuţ Oneţ a propus ca această ofertă de efecientizare energetică ar trebui deschisă tuturor asociaţiilor de proprietari. Primarul Eugen Kovacs a arătat că fondurile sunt limitate, fiind nevoie de şapte-opt milioane de euro pentru reabilitarea blocurilor din tot Careiului. S-a luat decizia de a sprijini blocurile cu zece etaje pe motiv că lucrările costă foarte mult, ajungând la 5-6.000 de euro pe apartament, pe când la un bloc cu patru etaje aceste costuri sunt de 1.000 de euro, proprietarii putând se descurce mai uşor şi singuri, a declarat primarul Kovacs.
Primăria Carei va suporta 40% din valoarea întregului proiect, inclusiv cheltuielile legate de întocmirea proiectului, în timp ce locatarii trebuie să asigure 25% din valoarea cheltuielilor efective. Potrivit primarului Kovacs, administraţia locală va asigura contribuţia de 200.000 de euro pentru cele 160 de apartamente din cele patru blocuri turn, urmând să recupereze uterior banii de la locatari.
Tot în şedinţa de azi, consilerii locali au aprobat alocarea sumei de 3.000 lei pentru organizarea celei de-a 45-a ediţii a Cupei 25 Octombrie, a sumei de 3.000 lei pentru organizarea Concursului memorial de matematică Petkes, respectiv asigurarea a 74 de porţii de hrană caldă zilnică de către cantina de ajutor social.
Consilierii locali au mai completat regulamentul de organizare şi funcţionare al Clubului Sportiv Municipal Victoria Carei şi hotărârea privind atribuirea unui microbuz Opekl Movano în folosinţa Liceului Tehnic Simion Bărnuţiu. De asemenea, a fost revocată hotărârea privind modificarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Carei.