Prin intermediul cititorilor săi fideli, Opinie de Carei începe să întreacă Buletinul de Carei. Sute de careieni accesează zilnic ştirile, interviurile, sondajele şi opiniile publicate pe portalul nostru. La nici trei săptămâni de la apariţie, Opinie de Carei a ajuns portalul preferat la locuitorilor acestui municipiu. Le mulţumim cititorilor noştri pentru încrederea acordată.

Pe blogul familial Buletin de Carei au apărut câteva comentarii extrem de răutăcioase referitor la audienţa scăzută a portalului Opinie de Carei. Pentru a vedea cum stă situaţia în realitate, am comparat numărul de cititori ai celor două site-uri duminică seara, la ora 21.00.
În mod suprinzător, am constat că Buletin de Carei a avut până ieri seară, la ora la care am efectuat comparaţia, 539 de vizitatori pe site, conform statisticilor de pe trafic.ro. Conform graficului publicat pe trafic.ro, se poate observa că, în ultima perioadă, numărul vizitatorilor a fost de circa 500-600 pe zi.

Situaţia cititorilor Buletinului de Carei duminică, la ora 21.00
Situaţia cititorilor Buletinului de Carei duminică, la ora 21.00

Impactul blogului familial Buletin de Carei asupra careienilor este mult mai scăzut decât s-a acreditat până acum. Potrivit statisticii pe oraşe, doar 116 din cei 539 de cititori înregistraţi ier sunt din Carei. Am putea să-i adaugăm aici şi pe cei 75 de necunoscuţi, presupunând că e vorba de careienii care au accesat blogul familial de pe telefoanele mobile. Chiar şi dacă îi mai adăugăm pe cei 30 de cititori din judeţul Satu Mare, rezultă că Buletin de Carei a avut ieri 221 de cititori la nivelul judeţului nostru, reprezentând 47,42% din numărul total de unici.

Mai puţin de jumătate din cititori provin din judeţul Satu Mare
Mai puţin de jumătate din cititori provin din judeţul Satu Mare

Suprinzător pentru mine a fost să constat că problemele semnalate de blogul familial Buletin de Carei sunt citite cu maxim interes la Bucureşti (68 cititori – 16,09%), Cluj Napoca (16 cititori – 3,43%), Bistriţa (11 cititori – 2,36%) şi chiar în celălalt colţ al ţării, taman la Iaşi (10 cititori – 2,15%). Buletin de Carei mai are cititori în Oradea, Petroşani, Craiova, Braşov, Sibiu, Constanţa, Buzău, Arad, respectiv în aproape judeţele ţării. Mai are puţin şi îşi poate aroga statutul de blog familial de nivel naţional. Interesant e faptul că numărul careienilor care accesează blogul familiei Ciută nu reprezintă decât cel mult 41% din cititori.
La aceeaşi oră, Opinie de Carei a înregistrat un număr record de vizitatori unici şi de accesări. Până ieri seară, la ora 21.00, portalul Opinie de Carei a avut 1.078 de vizitatori unici şi 4.006 accesări ale articolelor postate.

Situaţia cititorilor Opiniei de Carei duminică, la ora 21.00
Situaţia cititorilor Opiniei de Carei duminică, la ora 21.00

De altfel, numărul cititorilor s-a menţinut ridicat în cursul săptămânii trecute. Luni, Opinie de Carei a avut 309 vizitatori şi 1.013 vizualizări, marţi 570 vizualizări şi 1.526 accesări, miercuri 687 de cititori şi 1.822 vizualizări, joi numărul cititorilor a scăzut puţin la 363, înregistrându-se 1.306 vizualizări, vineri 664 cititori şi 1.812 vizualizări, sâmbătă 577 de vizitatori şi 1.459 de vizualizări, iar duminică, până la finalul zilei, 1.247 de cititori şi 4.727 de vizualizări.

Opinie de Carei a avut duminică 1.247 de cititori şi 4.727 de vizualizări
Opinie de Carei a avut duminică 1.247 de cititori şi 4.727 de vizualizări

În acest condiţii, devin tot mai clare motivele pentru care portalul Opinie de Carei este tot mai atacat la rubricile de comentarii ale blogului familial Buletin de Carei. La fel cum sunt monitorizaţi şi atacaţi şi cei care au avut curajul să dea like materialelor publicate pe pagina de Facebook a Opiniei de Carei. În pofida acestor măsuri de tip securist, Opinie de Carei contează pe sprijinul cititorilor săi serioşi şi tot mai numeroşi.

Szasz Lorand