Opinie de Carei vrea să declanşeze o dezbatere pe o temă de foarte mare actualitate, despre care se vorbeşte foarte puţin sau aproape deloc în ultima perioadă. Este vorba de consumul de droguri la nivelul localităţii noastre. Se tot aud diverse zvonuri despre faptul că unii tineri consumă diverse stupefiante, însă nimeni nu are o imagine concretă asupra dimensiunii fenomenului. Împreună o putem cel puţin aproxima!

drog

În perioada următoare, Opinie de Carei va face un scurt istoric al traficanţilor şi consumatorilor de droguri prinşi de organele judiciare în oraşul nostru. Apoi va încerca să afle poziţia structurilor antidrog din cadrul Poliţiei vizavi de acest subiect. Directorii liceelor careiene vor fi chestionaţi şi ei în privinţa existenţei sau inexistenţei consumului de droguri în rândul elevilor.
Pentru a avea o imagine cât mai clară asupra acestui flagel contăm şi pe sprijinul cititorilor noştri. Cei care au intrat în contact cu drogurile, care ştiu ce tipuri de droguri se consumă, modul de distribuire a lor şi alte asemenea amănunte, pot să ne trimită mesaje la adresa mea personală de mail: szaszemil@yahoo.com. Opinie de Carei va proteja identitatea cititorilor săi, nu va publica mailul de pe care a primit mesajul, nu va furniza adresa de mail altor persoane sau instituţii, ci se va rezuma doar la a prezenta strict povestea cititorului. Nu cerem să ni se furnizeze nume de dealeri sau localuri în care se consumă droguri, ci doar experienţele generale legate de acest subiect sensibil. La început va fi mai greu, dar contăm pe sprijinul sincer al cititorilor noştri.

Szasz Lorand