Primăria Carei intenţionează să demareze un proiect finanţat din fonduri europene în vederea reabilitării termice a celor patru blocuri turn de pe raza municipiului.

reabilitare

În cele patru blocuri cu zece etaje locuiesc 160 de familii. „Ne-am gândit să iniţiem un proiect vizând reabilitarea termică a celor patru blocuri turn. În cadrul acestei reabilitări, vor fi reparate acoperişurile, vor fi izolate termic casele scărilor, apartamentele. De asemenea, vor fi schimbate toate ferestrele apartamentelor. Dorim să implementăm acest proiect cu sprijinul administraţiei locale întrucât suntem conştienţi că proprietarii din aceste patru blocuri nu vor reuşi să le reabiliteze prin eforturile lor proprii”, ne-a declarat primarul Eugen Kovacs. La nivelul Primăriei Carei se fac calcule pentru a stabili valoarea totală a lucrărilor, respectiv contribuţia care va trebui achitată de fiecare familie.
Pentru a putea depune spre finanţare un asemenea proiect în cadrul noului Program Operaţional Regional, Primăria Carei trebuie să obţină acceptul a 70% din proprietari. Consultarea proprietarilor este în plină desfăşurare. Potrivit city-managerului Beko Tamas, rezultatele finale ale consultării vor fi cunoscute în cursul zilei de miercuri. În funcţie de aceste rezultate, Primăria Carei va demara întocmirea documentaţiei tehnice a proiectului sau va renunţa la această idee.