Principalele partide politice din municipiul Carei au început pregătirile pentru alegerile locale de anul viitor. Principalele discuţii sunt legate de desemnarea candidaţilor.

votare

La UDMR situaţia este relativ clară. Candidatul formaţiunii la viitoarele alegeri locale va fi actualul primar Eugen Kovacs, aflat în prezent la cel de-al treilea mandat. Având în vedere că va fi un singur tur de scrutin, acesta are cele mai mari şanse să câştige în 2016 funcţia de primar al municipiului Carei.
Actualul partid de guvernământ, PSD, va avea în mod sigur un candidat propriu la funcţia de primar. Cel mai probabil acesta va fi actualul preşedinte al Organizaţiei Municipale, consilierul local Ionuţ Oneţ. Chiar dacă nu va câştiga funcţia de primar, candidatul social-democrat ar avea şanse foarte mari să obţină ulterior funcţia de viceprimar.
Candidatul PNL pare să fie consilierul Ilie Ciută. Inspirat de victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, Ilie Ciută a declarat în cadrul unei ediţii de la finele anului trecut emisiunii Prânzul de duminică, difuzată de Radio Transilvania Carei, că va candida la funcţia de primar. Chiar dacă, potrivit propriilor afirmaţiii, porneşte cu o doua şansă, Ciută s-a declarat convins că poate câştiga alegerile. Asta în situaţia în care nu se va răzgândi brusc până la anul.
La nivelul ALDE Carei se vorbeşte tot mai mult de desemnarea consilierului judeţean Pinter Jozsef drept candidat la funcţia de primar al Careiului. Se discută şi despre alte nume, dar nominalizarea lui Pinter este aproape sigură.
Reprezentanţii FDG încă nu s-au decis cu cine vor încheia o alianţă electorală. Deşi sunt presaţi de conducerea judeţeană să meargă în alianţă cu liberalii, fedegiştii careieni ar prefera să continue colaborarea cu UDMR. Potrivit unor zvonuri care ciruclă prin Carei, conducerea FDG Carei ia în calcul şi varianta unei demisii în bloc în cazul în care va fi forţată să se alieze cu liberalii conduşi de Ciută Ilie.
PPMT Carei nu va avea candidat propriu la funcţia de primar. Probabil că va avea totuşi listă de candidaţi la Consiliul Local. Nu va avea candidat propriu la funcţia de edil şef nici Partida Romilor Pro Europa. Prohbabil că nu avea nici listă da candidaţi la Consiliul Local, formaţiunea mulţumindu-se să sprijine alte pratide mai mari.