Vineri, 2 octombrie, va fi inaugurată stația de tratare a apei potabile din localitatea Doba, care asigură aprovizionarea cu apă a municipiului Carei şi a localităţilor învecinate. La inaugurare va fi prezent şi ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica. Evenimentul va avea loc la ora 13.00, la Stația de tratare a apei potabile situată pe DJ 195B, către localitatea Boghiș.

doba

Investiţia de la Doba a fost realizată în cadrul contractului de lucrări “Reabilitarea stației de tratare a apei potabile și frontului de captare din localitatea Doba”. Contractul a fost semnat în septembrie 2012 de reprezentantul companiei spaniole executantă a lucrărilor, Espina Obras Hidraulica SA, Antonio Gonzalez Gonzalez, și fostul director al SC Apaserv SA Satu Mare, Ioan Leitner. Valoarea totală a lucrărilor este de 13.328.038,25 lei, fără TVA. Lucrările au constat în: reabilitarea și echiparea a 11 puțuri deja existente, reforarea și echiparea a cinci puțuri noi lângă cele existente și reabilitarea stației de tratare a apei potabile din localitatea Doba
Contractul a fost implementat în cadrul proiectului cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, implementat de operatorul regional Apaserv SA.