Mai mulţi cititori ai portalului Opinie de Carei ne-au sesizat despre faptul că un consilier local umblă cu filtrul vopsit, la fel cum alţii umblă cu cioara vopsită. Alesul local a băgat pe gâtul unor directori de unităţi de învăţământ din municipiu niscaiva filtre de apă. Acest consilier local a profitat de funcţia sa pentru a-i determina pe directorii în cauză să cumpere respectivele filtre. Se pare că un asemenea filtru costă în jur de 200 de euro.
site-filtru
Am mai primit informaţia că acest consilier obţine un anumit procent de pe urma fiecărui filtru vândut. Individul în cauză colaborează cu o firmă de multi level marketing, care se ocupă cu comercializarea de asemenea filtre pentru curăţarea apei de la robinet.
Consilierul local care s-a pretat la astfel de şmecherii a încălcat legea destul de grosolan. În mod clar, acesta este în conflict de interese. Cu o mână a votat bugetul local, care include şi sumele alocate unităţilor de învăţământ, iar cu cealaltă mână a înmânat factura şi a încasat contravaloarea pentru filtrele furnizate.
Opinie de Carei solicită conducerii Primăriei municipiului Carei să îi comunice dacă unităţile de învăţământ din oraş au achiziţionat asemenea filtre de 200 de euro, câte filtre s-au cumpărat, cine a făcut ofertele, cine le-a livrat, cine a încasat banii şi în numele cărei firme?
După ce vom primi răspunsul solicitat, vom reveni cu o anchetă detaliată despre această afacere cu filtre de 200 de euro bucata.

Szasz Lorad