Liberalii careieni se pregătesc intens de alegerile locale de anul viitor. Este foarte lăudabilă iniţiativa lor, însă unele dintre metodele pe care le folosesc nu sunt atât de lăudabile. De exemplu, în disperarea de cauză, încearcă să folosească un scenariu zvonistic de care s-au folosit şi înainte de alegerile locale din 2004.

opinie
Încă de la sfârşitul anului 2003, liberalii careieni au început să lanseze zvonul că fostul primar Beko Tamas ar avea o casă în Ungaria, achiziţionată din aşa-zişii bani negri pentru zile albe. Răspândit în mod discret, zvonul a căpătat la un moment dat caracterul de informaţie certă. Existau careieni gata să bage mâna în foc că totul este adevărat. Unii spuneau că această casă, care deja căpătase proporţii de vilă, s-ar afla în Debrecen, alţii că este în localitatea Keszthely, de lângă Balaton. Alegerile au trecut, cu rezultatele cunoscute, însă casa lui Beko din Ungaria nu a fost găsită nici de atunci. Trebuie să recunosc că şi eu am pus botul la această dezinformare, risipind o grămadă de timp pentru a identifica proprietatea din Ungaria. Insistenţele mele chiar l-au determinat pe fostul primar Beko să mă tachineze, promiţându-mi că mi-o dă spre folosinţă o vară întreagă sau chiar şi o iarnă întreagă dacă reuşesc să o găsesc. Bineînţeles că n-am reuşit întrucât pur şi simplu era vorba de o minciună.
Observ că liberalii încearcă să folosească din nou acelaşi scenariu zvonistic. Vârful de lance al operaţiunii de dezinformare şi zvonistică este blogul de familie al găştii liberale. La rubricile de comentarii apar tot mai des afirmaţii legate de faptul că actualul primar Eugen Kovacs ar avea o vilă în Ungaria. Nici măcar casă, ci dintr-una vilă. Informaţia este vehiculată tot mai des, în speranţa că tot mai mulţi dintre puţinii cititori o vor lua de bună. Spre ghinionul liberalilor, careienii nu se mai lasă manevraţi atât de uşor. Cu toţii ştiu că, în cazul în care liberalii ar şti de existenţa unei asemenea vile ascunse în Ungaria, aceştia nu s-ar mulţumi să lanseze doar zvonuri, ci ar depune imediat plângeri împotriva primarului Kovacs. Lucru pe care de altfel îl fac cu regularitate.
Trebuie să recunosc că liberalii careieni m-au dezamăgit şi de această dată. Îi credeam mai inteligenţi şi mai inventivi. Cu astfel de metode depăşite, nici nu e de mirare că îşi pierd tot mai mult din puţina credibilitate care le-a mai rămas. Astfel, eşecul la viitoarele alegeri locale nu mai este previzibil, ci de-a dreptul sigur.