În cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, la punctul Diverse, am devenit ţinta unor atacuri murdare din partea preşedintelui PNL Carei, pe numele său de scenă Ilie Ciută. După scenariul devenit deja clasic, Ciută a început cu publicitatea din cotidianul Gazeta de Nord-Vest, la care ocup funcţia de director. A insinuat că aş fi în conflict de interese, pe motiv că primarul Eugen Kovacs îmi este naş de căsătorie. Dacă ar studia mai atent legislaţia în vigoare, ar vedea că bate câmpii.

opinie

Apoi, preşedintele, mă rog, mai nou co-preşedintele PNL Carei, s-a legat de contractul pe care PFA-ul meu l-a încheiat cu Primăria Carei. Adică, taman el, co-preşedintele unui partid care încurajează iniţiativa privată, m-a atacat pentru că am vrut să ajut administraţia locală să fie mai transparentă cu cetăţenii, administrând pagina de Facebook a Primăriei Carei. Dacă o făcea oricine altcineva nu ar fi fost o problemă, dar faptul că mi-am asumat o asemenea sarcină s-a dovedit a fi o adevărată crimă în ochii săi. Şi bineînţeles a consoartei sale. Pentru a demonstra cât este de necivilizat, pentru a nu folosi cuvinte mult mai dure, cum foloseşte soţia sa în Buletin de Carei, a cerut să-mi fac analize la cap, sugerând că aş avea probleme psihice. Un gest de găinar, care nu îi face cinste unui politician, fie el şi Ilie Ciută. Şi-a justificat atacul dezlănţuit prin faptul că a fost ţinta unor articole pe care le-aş fi scris despre el. De asemenea, a susţinut că îl atac pe banii lui, de contribuabil la bugetul local.
În primă fază, am fost supărat pe acest atac virulent. Apoi, mi-am spus că, atunci când cineva mă atacă, e important să mă uit cine o face. Având în vedere că atacul vine din partea lui Ilie Ciută, mi-am dat seama că nu are rost să mă supăr. Adică ca şi atunci când te ridici de pe toaletă. Nu te gândeşti la treaba murdară, doar tragi apa şi totul dispare în canalizare. Aşa am procedat şi în acest caz. Am tras apa peste atacul lui Ciută şi supărarea a dispărut imediat. De la un consilier local care, începând din 2000, tot atacă pe toată lumea nu am la ce să mă aştept. Culmea este că acest Ilie Ciută mă atacă exact pe banii mei, căci sunt contribuabil careian, lucru de care a uitat subit. Plătesc şi eu impozite şi taxe la bugetul local pe măsura averii mele, chiar dacă nu sunt un veritabil nabab, ca şi cel care mă atacă. În calitate de alegător, din punct de vedere teoretic, acest Ilie Ciută mă reprezintă cică în Consiliul Local. Ţin să specific cât se poate de clar că un asemenea individ, promotor al conflictelor şi al atacurilor la persoană, nu mă reprezintă şi nu mă va reprezenta niciodată şi nicăieri, cu atât mai mult în Consiliul Local.
Pentru a pune punct acestor atacuri, am decis să renunţ la contractul prin PFA pentru administrarea paginii de Facebook a Primăriei Carei. Însă nu am renunţat la colaborarea cu cei care încearcă, prin intermediul reţelei de socializare, să informeze cetăţenii despre activitatea administraţiei locale. Am făcut-o şi o voi face în continuare în mod gratuit. Pentru ca familia Ciută să poată dormi liniştită, menţionez că nu am încasat niciun leu, uşor sau mai greu, pentru munca depusă. Spre deosebire de moralistul Ilie Ciută, care a încasat peste 60.000 de lei până în prezent pentru circul pe care îl provoacă la şedinţele de Consiliu.
Datorită atacului venit in partea lui Ilie Ciută în şedinţa de Consiliu Local, dar şi a celor venite din partea soţiei sale, Daniela Ciută, în Buletin de Carei, precum şi membrilor găştii liberale la rubricile de comentarii, am decis să înfiinţez şi eu un portal de ştiri sub numele de „Opinie de Carei”. După cum îi spune şi numele, portalul va găzdui şi numeroase articole de opinie, atât ale mele cât şi ale careienilor sănătoşi din punct de vedere psihic. Ceilalţi n-au decât să se trateze, acasă sau în deplasare. Consider că locuitorii municipiului Carei trebuie să aibă acces şi al alte puncte de vedere decât cele promovate de soţii Ilie şi Daniela Ciută. Nu de alta, dar un careian informat e imposibil de manevrat!
În încheire, îmi permit să-i dau un sfat distinsului consilier local Ilie Ciută, distins co-preşedinte al PNL Carei. Acesta nu ar trebui să uite că, în momentul în care şi-a dorit şi a devenit consilier local, iar mai apoi preşedinte de partid, şi-a asumat statutul de persoană publică. În acel moment s-a expus criticilor, căci nu toată lumea este dispusă să-l perieze cum îl periază nevastă-sa online în Buletin de Carei. Dacă nu îi plac criticile, cum sunt cele venite din partea mea şi ale altor colegi de breaslă, nu are decât să demisioneze din PNL şi din Consiliul Local, renunţând astfel la statutul de persoană publică. Dacă nu o face, atunci să nu se supere ca deşteptul pe sat când este criticat.
P.S. Pentru a nu da ocazia unor atacuri murdare, am decis ca portalul Opinie de Carei să nu aibă rubrici de comentarii la articole. Cei care vor să transmită sugestii, sesizări, poate chiar înjurături, o pot face la adresa de email: szaszemil@yahoo.com.