”Putem să aducem un suflu nou în administrarea acestui oraș”

Interviu cu Sorin Pop, candidat pe lista Forța Dreptei la Consiliul Local Carei
Reporter: – Vă rog să vă faceți o scurtă prezentare.
Sorin Pop: – Mă numesc Pop Petru Sorin , sunt născut în anul 1979 în localitatea Carei, județul Satu Mare. Am terminat Facultatea de  Drept- promoția 2006  și dețin un master în Drept penal și procesual  penal Aprofundat.  Avand ocupația de antreprenor din anul 2009, am preluat afacerea părinților mei, având un local în Carei, cunoscut sub numele de Bufet IONEX, și un centru de colectare a metalelor (depozit fier vechi), iar ulterior, în 2016, am deschis și o spălătorie de covoare. Nu am fost angajat la Stat, decât în domeniul privat. Sunt căsătorit din anul 2005 și am doi copii.
Reporter: – Când ați intrat în politică și care au fost motivele care v-au determinat?
Sorin Pop: – În politică am intrat în anul 2004, în Organizația PNL Carei, unde am ocupat și funcția de președinte al Organizației de Tineret și membru în Biroul Politic Local. Motivele care m-au determinat să intru în politică au fost, în primul rând, fosta echipă a PNL din acea perioadă și doctrina liberală, unde liberalismul proslăvește construirea unei societăți caracterizate prin: libertatea de gândire a indivizilor, domnia dreptului natural, liberul schimb de idei, economia de piață pe baza inițiativei private și un sistem transparent de guvernare, în care drepturile minorităților sunt garantate. Sunt lucruri care în ultimii ani nu se regăsesc în ideile și faptele PNL-ului actual, acest lucru motivându-mă să părăsesc acel partid care nu mă mai reprezenta ca persoană și ca principii.
Reporter: – De ce ați ales Partidul Forța Dreptei?
Sorin Pop: – În anul 2022 am trecut în echipa  noului partid format  de către Ludovic Orban, Forța Dreptei- filiala Carei, făcând  parte din echipa de inițiere, motivat fiind și de faptul că  Forța Dreptei, este un partid de oameni liberi care își clădesc singuri destinul și cariera, oameni care își iubesc țara și care pun pe primul plan interesul României și bunăstarea românilor. Asumând tradiția liberalismului național românesc, se  angajează să apere și să promoveze principiile și valorile liberale naționale. În echipa de inițiere  a partidului Forța Dreptei- Carei au  făcut parte și  alți foști membri PNL, care la rândul lor nu mai erau reprezentați de acel partid, iar într-un  timp foarte scurt  am reușit să creăm o echipă cu ajutorul căreia putem să aducem  un suflu nou în administrarea acestui oraș. De aceea îl susținem în lupta pentru primăria orașului pe președintele organizației Forța Dreptei Carei, pe domnul colonel în rezervă Constantin Ganea.