FOTO. Finalizarea proiectului Caravana Reciclării Creative la Liceul Tehnologic Simon Bărnuțiu Carei

În data de 22 mai 2024 colectivul Liceului Tehnologic “Simon Bărnuțiu” Carei a marcat finalizarea proiectului de reciclare creativă prin organizarea unui tur informativ în incinta liceului, cu privire la modalitatea de reamenajare a mai multor spații cu obiecte considerate deșeuri, ale căror utilitate a fost prelungită prin modificarea scopului pentru care au fost produse inițial.
S-a finalizat amenajarea spațiilor și s-au dat în folosință cele cinci zone create în cadrul proiectului Caravana Reciclării Crative: Zona de colectare selectiă, Zona de grădină minunată, Zona de păsări fericite, Zona de lectură și relaxare și Zona de reciclare creativă.
La eveniment a fost prezentă Békéssy Elisabeta, președintele Asociației Ecologice și Umanitare “Copacul Vieții”, care a recompensat unitatea școlară prin înmânarea unei Diplome de recunoștință liceului, pentru implicarea activă în promovarea colectării separate a deșeurilor reciclabile și reducerii consumului excesiv de materiale plastice în cadrul proiectului de succes Caravana reciclării creative.
Din partea Agenției de Protecție a Mediului Satu Mare, a fost prezentă Bobotan Lincar Cristina. Ea a prezentat elevilor importnața reducerii consumerismului și impactul pe care deșeurile le produc asupra ecosistemului și a biodiversității.
Profesoara de biologie Moș Luminița a prezentat cele 8 RE-uri care ne pot călăuzi către un stil de viață prietenos cu mediul înconjurător:
REgânește-ți alegerile
REfuză o singură uilizare
REduc consumul
REfolosește ceea ce poți
REcondiționează lucrurile vechi
REpară înainte de a înlocui
REutilizează creativ
Și nu în ultimul rând REciclează