SĂPTĂMÂNA VERDE. Activități dedicate protecției mediului la Școala Gimnazială Nr.1 Carei

”Săptămâna verde” la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei a însemnat un program cu activități dedicate protecției mediului.
Printre cei mai harnici și activi au fost elevii clasei a VI-a A. Aceștia, coordonați de diriginta lor, doamna profesoară Dobran Nicoleta au desfășurat următoarele activități:
– ”Stil de viață sănătos” – prilej cu care s-au deplasat la Piața Agroalimentară din Carei, unde au cumpărat produse ecologice de la producătorii locali, iar apoi produsele au fost degustate împreună .
– ”Târg de economie circular” – au schimbat între ei obiecte încă bune și utile dar pe care nu le mai foloseau.
– LandArt și realizare de buchete de flori din paginile unor cărți vechi.
De asemenea, în cadrul activității realizate cu profesorul de fizică Moldovan Nicolae, directorul instituției, elevii școlii au discutat despre statul de ozon și modul în care acesta este afectat de poluare
Nu în ultimul rând au marcat ziua de 22 Aprilie – Ziua Pământului, printr-o activitate coordonată de profesoara de biologie Mihali Agneta. Activitatea a presupus o dezbatere despre cele mai importante problem de mediu, anul acesta tema dedicate Zilei Pământului este ”Planeta vs Plastic”.
Elevii au conștientizat că fiecare din ei pot contribui la reducerea cantității de deșeuri, respectând regula celor 3R – Redu – Refolosește – Reciclează și mai ales prin colectarea selectivă a deșeurilor. Activitatea s-a finalizat prin realizarea de desene și message suggestive, care au fost expuse apoi în holul școlii!