S-a dus la braconat și s-a lăudat cu captura pe Facebook. S-a ales cu amendă penală de 1.850 de lei

Un bărbat din zona Careiului a fost condamnat vineri de Judecătoria Carei la o amendă penală de 1.850 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj. Acesta și-a pus captura pe Facebook, Poliția s-a autosesizat, i-a întocmit dosar penal, iar acum a venit condamnarea.
Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare s-au sesizat din oficiu în urma unor imagini apărute pe reţeaua de socializare „Facebook”, pe contul unui bărbat, care prezentau trei câini precum şi un iepure de câmp ucis
Poliţiştii au constatat faptul că bărbatul a braconat pe fondul de vânătoare nr. 34, aparţinând Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Satu Mare, unde a reuşit să captureze un iepure de câmp cu ajutorul câinilor săi de vânătoare, doi dintre ei rasa ogar, air al treilea din rasa vizsla.
Bărbatul a declarat că se afla cu cei doi câini ai săi, rasa ogar și viszla, pe un teren agricol. La un moment dat, câinii au scăpat din legătoare. Inculpatul a mers să-i caute, însă până să ajungă la ei a observat că au prins un iepure de câmp. Ulterior și-a făcut poze cu captura pe care le-a postat pe Facebook pentru a se lăuda cu câinii săi.
Pe lângă amenda penală de 1.850 lei, bărbatul a mai plătit și de 300 euro către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Satu Mare, reprezentând contravaloarea unui exemplar de iepure de câmp.