Fotbalistul și antrenorul careian Szabo Istvan a trecut la cele veşnice

Cunoscutul fotbalist și antrenor careian Szabo Istvan a trecut în eternitate, la vârsta de 81 de ani. A fost un om de înaltă ţinută, profund dedicat fotbalului careian.
Szabo Istvan, cunoscut de mulți ca Öcsi bácsi, a fost primul careian selecționat în Naționala României de juniori.
Ani la rând, a fost unul din jucătorii de bază ai echipei Recolta Carei, devenită ulterior Victoria Carei, în vremurile de glorie ale fotbalului careian.
În paralel, a terminat Academia Națională de Educație Fizică și Sport, devenind antrenor calificat de fotbal, a pregătit numeroase generații de tineri careieni activând la echipele de juniori ale Victoriei Carei și CSS Carei, dar în același timp al fost antrenorul prinicipal și apoi secund al echipei de seniori.
”A fost un om de mare caracter, care și-a dedicat viața sportului și a îndrumat tinerii pentru a deveni nu numai fotbaliști, ci și oameni respectabili ai societății. În numele sportivilor, al colectivului și al familiei CSM Victoria Carei, ne vom aminti tot timopul cu drag de fostul nostru antrenor, mentor și prieten Szabo Istvan. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmite președintele CSM Victoria Carei, Tabi Zsolt.
Priveghiul va avea loc joi, la ora 17.00, la capela din cimitirul reformat de pe strada Viilor, iar înmormântarea vineri, la ora 13.30.
La meciul de sâmbătă al Victoriei Carei cu CS Minaur Baia Mare, disputat acasă, de la ora 17.00, va fi ţinut un moment de reculegere în memoria antrenorului Szabo Istvan, anunţă președintele CSM Victoria Carei, Tabi Zsolt.