Crescător de animale din Terebești amendat de inspectorii DSVSA

În această săptămână medicii veterinari oficiali, din cadrul D.S.V.S.A. – Serviciului Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală au efectuat un număr de 76 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare.
În urma acestor controale a fost aplicată 1 sancțiune contravențională, din care 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei, pentru 1 exploatație non profesională, din localitatea – Terebești – pentru vânzarea/cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a altor animale în efectivele existente.
D.S.V.S.A. Satu Mare, va trece la evaluarea tuturor fermelor de animale, a exploatațiilor comerciale de tip A, a mijloacelor de transport animale vii, precum și a altor categorii de unități ce derulează activități în domeniul creșterii și exploatării animalelor.
Verificările vor viza, în mod deosebit, respectarea normelor de biosecuritate în creșterea și exploatarea animalelor, precum și asigurarea condițiilor de bunăstare a acestora. Toate exploatațiile comerciale de animale, precum și operatorii / administratorii altor obiective de interes zootehnic au obligația de a depune o cerere scrisă la DSVSA, pentru evaluarea și emiterea unei noi „Autorizații sanitare veterinare/Certificat de înregistrare”. Documentele emise anterior datei de 8 februarie 2024 își vor pierde valabilitatea la 6 luni de la data menționată.