Un ianculeștean susține că un lup i-ar fi ucis porcul din coteț. Vânătorii din zonă sunt sceptici

Un locuitor al satului Ianculești, aparținător municipiului Carei, susține că unul sau mai mulți lupi i-ar atacat și ucis un porc de 180 de kilograme.
În timpul atacului, scroafa de aproape 200 de kilograme se afla într-un coteț situat în curtea ianculeșteanului.
Vânătorii din zona Careiului se declară sceptici în privința ipotezei privind atacul unui lup. ”Cei care cunosc lupii și stiu cum se comportă aceștia, își pot da seama că, în această perioadă, un lup nu intră în vatra satului pentru a ataca animalele domestice. Mai mult ca sigur că a fost un câine flămând, de dimensiuni mai mari”, a declarat un vânător cu experiență, consultat de portalul Opinie de Carei.
De altfel, lupii nu au mai fost semnalați de foarte multă vreme în zona Careiului. Cei mai apropiați lupi trăiesc în pădurea de la Săcășeni, departe de așezările umane. În schimb, mai mulți vânători spun că au găsit urme de șacali aurii. Însă este puțin probabil ca un șacal auriu, care cântărește între 7-15 kilograme, să fi atacat un porc de 180 de kilograme.
Ianculeșteanul s-a adresat autorităților locale pentru a fi despăgubit, întrucât legea oferă posibilitatea unor astfel de compensații, lupul fiind animal protejat.

Foto: Arhivă