Careian prins cu 40 kilograme de tutun în PTF Urziceni, pus să plătească aproape 20.000 lei la ANAF

Un careian prins în PTF Urziceni în timp ce încerca să introducă în țară 40 de kilograme de tutun, ascunse într-un locaș special amenajat, a fost condamnat vineri de Judecătoria Carei la opt luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.
De asemenea, Judecătoria Carei l-a condamnat pe contrabandist să achite ANAF-ului suma de 19.669 lei, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de întârziere până la plata integrală a sumei.
Judecătorii i-au confiscat și 39 de kilograme de tutun, returnându-i totuși un kilogram de tutun, cât ar fi avut voie să dețină în mod legal.
Careianul a căzut la un control în PTF Urziceni, unde s-a prezentat la volanul unui Audi A6. Într-un compartiment disimulat situat între bancheta din spate și peretele portbagajului, polițiștii de frontieră au găsit 80 de pungi transparente din nailon în care se afla tutun mărunțit, o pungă având aproximativ 500 gr, cantitatea totală de tutun fiind de 40 kg.
Fiind întrebat despre proveniența pachetelor, careianul a declarat verbal că le-a achiziționat dintr-o piață din Nyiregyhaza, Ungaria, urmând să le comercializeze pe raza municipiului Carei contra unor sume de bani.
Afacerea nu i-a ieșit, în schimb s-a ales cu o condamnare și cu o datorie către ANAF. Vinerea, Judecătoria Carei l-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere, în afara antrepozitului fiscal, a produselor accizabile supuse marcării, nemarcate ori marcate necorespunzător, peste limita legală de 1 kg tutun de fumat.
Judecătorii au mai dispus ca bărbatul să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, dar și achite ANAF-ului accizele cuvenite pe cantitatea de tutun confiscată, în sumă de 19.669 lei.

Foto: Arhivă